Imatge del bloc de pisos de la plaça de l'Arbre de Riudoms, on hi viuen famílies en situació d'infrahabitatge

Denuncien que diverses famílies d'un bloc de pisos de Riudoms viuen en una situació d'«infrahabitatge»

Algunes viuen en situació d'ocupació il·legal i han patit diversos talls d'aigua i de llum

La CUP de Riudoms denuncia la situació en què es troben diverses famílies que viuen en un bloc de pisos de la plaça de l'Arbre, algunes de les quals tenen contracte de lloguer vigent, però d'altres hi viuen en situació d'ocupació. El grup municipal anticapitalista alerta que el passat 26 de març es va produir un  tall de llum i d'aigua, i que aquest darrer, el d'aigua, va afectar tot l'edifici «hi va participar l'Ajuntament, atès que el servei d'aigua és municipal».

Els anticapitalistes expliquen que un mes després les famílies s'han d'il·luminar amb espelmes i han d'utilitzar garrafes d'aigua per poder viure a l'edifici, i denuncien que encara no han pogut ser reallotjades a un habitatge d'emergència per part dels Serveis Socials. A més, recorden que entre les famílies afectades per aquesta situació hi ha diversos nens menors d'edat.

El regidor de la CUP, Enric Jódar, ha anat personalment al bloc per parlar tant amb els inquilins com amb el propietari i conèixer de primera mà la situació. D’altra banda, en les darreres setmanes també ha estat en contacte amb l'alcalde,  Sergi Pedret, per conèixer el motiu i el desenvolupament d'aquesta situació. 

D'aquesta manera, la CUP posa aquest cas com a exemple dels «insuficients recursos» dels Serveis Socials, i per això insta als responsables polítics del Consell Comarcal del Baix Camp a dotar de més recursos econòmics i millorar les polítiques socials i d'habitatge. 

Acusen l'Ajuntament d'haver tallat l'aigua coneixent la situació

Així mateix, els anticapitalistes acusenl'Ajuntament de Riudoms de tallar el subministrament d'aigua mentre encara està vigent l'estat d'alarma, sabent que en aquest edifici hi vivien famílies i sense consultar-ho prèviament als Serveis Socials. «Malgrat que no hi havia donat d'alta cap comptador de manera oficial, evidentment el tall va afectar les condicions de vida de les persones que viuen a l'edifici», apunten.

A Riudoms és el propietari qui ha de donar l'alta al servei d'aigua, i els inquilins manifesten que aquest mai ha volgut donar d'alta el comptador d'aigua i regularitzar la situació. Des de la CUP expliquen que aquest fet ha provocat disputes i desavinences en el pagament del lloguer entre les persones que viuen a l'edifici amb acord del propietari, «mentre que les persones que viuen en situació d’ocupació es troben en una situació d’igual precarietat».

Finalment, el grup municipal reclama que la problemàtica es resolgui «de forma immediata» i assegura que continuarà treballant fent propostes a l'equip de govern per tal de «capgirar la situació que no només afecta famílies amb dificultats socioeconòmiques». De la mateixa manera, denuncien que a Riudoms hi ha un gran nombre d'habitatges buits, i per això insta al govern a elaborar un cens d'habitatges buit, fomentar que aquests es posin al mercat i crear una ordenança per imposar sancions a les entitats bancàries que tinguin habitatges sense ningú.