Un home lligat de mans després de ser detingut

Desarticulen una banda criminal que operava al Baix Camp i altres llocs de Catalunya

Se'ls acusa de cometre 9 robatoris en diferents domicilis de Catalunya

Cop dels Mossos d'Esquadra a la delinqüència organitzada a Catalunya. La policia catalana ha detingut tres persones que formaven part d'una banda criminal. Els Mossos els acusen de cometre, almenys, 9 robatoris en domicilis de diferents punts del país. Entre les comarques afectades, s'hi troba el Baix Camp.

Les tres persones detingudes són tres homes d'entre 27 i 31 anys i que han ingressat directament a presó. En concret, se'ls acusa d'entrar a robar en diferents cases de les comarques del Baix Camp, Garraf, Vallès Oriental i Baix Empordà, entre d'altres. 

La investigació va començar el mes de setembre d'aquest any. Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria del Garraf va descobrir les empremtes d'un lladre. Aquesta troballa va permetre acreditar la participació directa del delinqüent en dos robatoris que es van cometre a Sitges.

La persecució d'aquest delinqüent va permetre als investigadors descobrir que formava part d'un grup criminal. Aquesta banda es dedicava a actuar en zones residencials situades en espais boscosos. Aturaven els seus vehicles al voral d'autopistes i carreteres pròximes a aquestes zones boscoses per accedir als habitatges que volien assaltar.

La manera de fer era la següent: els delinqüents es desplaçaven en vehicle particular fins al voral de la carretera escollida. Alguns dels integrants de la banda es canviaven de robar abans d'entrar a les zones boscoses. Així, passaven desapercebuts mentre caminaven camp a través fins a les cases que assaltarien després. Mentrestant, el conductor marxava de la zona i tornava al mateix punt una estona després, una vegada els assaltants havien perpetrat el robatori. 

La roba que duien els assaltants, la deixaven a una motxilla que havien amagat prèviament i que contenia tot allò necessari per cometre el delicte. Així, no aixecaven sospites si eren aturats per patrulles policials.

Tres detinguts i banda desarticulada

Finalment, el passat 17 de novembre, diversos agents dels Mossos d'Esquadra van fer dues entrades en domicilis per detenir les tres persones investigades. També es van poder recuperar objectes que havien estat robats pel grup. Uns objectes que van ser retornats a les víctimes dels robatoris. 

La investigació, però, continuava en marxa i també es va poder acreditar l'autoria de dos robatoris més per part d'aquesta banda. Això fa que la xifra final de domicilis que els Mossos creuen que van assaltar sigui de 9. Amb la detenció i ingrés a presó dels arrestats, la policia catalana considera que el grup ha quedat completament desarticulat.