Imatge del punt dela T-313 on es construirà una nova rotonda

Llum verda al projecte d'una nova rotonda que millorarà l'accés a Riudecanyes per la carretera T-313

Està previst que les obres comencin al 2021 i durin 7 mesos

La Diputació de Tarragona va aprovar definitivament, en el seu darrer ple, el projecte per construir una nova rotonda a la intersecció de la carretera T-313 amb l'accés a Riudecanyes. D'aquesta manera es millorarà la seguretat viària en aquest punt, que actualment presenta un canvi de rasant i un traçat amb molts revolts que dificulta la visibilitat i els moments d'arrencada i frenada dels vehicles.

La nova infraestructura té un pressupost d'execució per contracte de 599.916,84 euros i està classificada com a prioritària al Pla Zonal 2020-2035. Està previst que les obres s'iniciïn el segon semestre de 2021, amb una durada de set mesos. El plenari també va aprovar inicialment la relació concreta i individualitzada dels propietaris, els béns i drets afectats per l’expropiació, per tal de poder executar el projecte d’obres. 

La rotonda que es construirà tindrà un diàmetre d'exterior de 34 metres, i amb la seva construcció també s'eixamplarà i es millorarà el traçat de la carretera T-313 en el tram de l'enllaç entre aquesta rotonda i la següent intersecció amb la carretera TV-3131. A més, les obres també preveuen la construcció d'un nou itinerari per a vianants entre el costat esquerre del pont de Riudecanyes fins al cementiri. També s'inclou la reordenació dels accessos al voltant de la rotonda; l'eixamplament del camí de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, per facilitar els accessos a finques veïnes i a la deixalleria municipal, i la canalització de  fibra òptica al llarg del traçat.

L'actuació en aquest tram de la T-313 està classificada al Grup 1 del Pla Zonal de la xarxa local de carreteres de la Diputació de Tarragona, que incorpora les actuacions més prioritàries. El cas concret de la T-313 es considera una actuació de Prioritat Alta, d'acord amb els criteris de seguretat, rendibilitat i impacte. «Amb aquesta nova infraestructura, millorarem la seguretat de conductors i vianants, així com la fluïdesa en aquest tram, tal com duem a terme de manera progressiva en el conjunt de vies de la nostra xarxa viària», ha assenyalat el diputat delegat dels Serveis d'Assistència al Territori, Adam Tomàs.