Imatge d'arxiu de Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona

Disset alcaldes i caps de llista del PDeCAT de municipis del Baix Camp passen a Junts per Catalunya

S'hi afegeixen més de 50 regidors, set consellers comarcals, càrrecs dels serveis territorials de la Generalitat

Sis alcaldes i onze caps de llista del PDeCAT de municipis del Baix Camp han fet pública la seva baixa del partit i s'han sumat a Junts per Catalunya, la formació liderada per Carles Puigdemont. El canvi de partit l'han fet més de 50 regidors, set consellers comarcals —inclòs el president—, i la «gran majoria d'associats dels municipis de la comarca», han apuntat des de Junts per Catalunya en un comunicat. També s'hi han afegit diversos càrrecs i responsables dels Serveis Territorials de la Generalitat, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; o el director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, amb militància al Baix Camp.

El canvi de militància l'han fet els alcaldes de l'Aleixar, les Borges del Camp, l'Argentera, Maspujols, Prades i Riudoms; i els caps de llista d'Arbolí, l'Albiol, Castellvell del Camp, Cambrils, Colldejou, Capafons, Duesaigües, Mont-roig del Camp, Riudecanyes, Riudecols, Vandellòs i l'Hospitalet de l’Infant, així com representants de Botarell, Vilaplana, Vilanova d'Escornalbou i Vinyols i els Arcs. En el cas de càrrecs de la Generalitat, es tracta de Joan Plana, delegat d'Esports; Trini Castro, directora dels SSTT de Territori i Sostenibilitat; Carme Mansilla, directora dels SSTT d'Empresa i Coneixement; i Mònica Solé, directora dels SSTT d'Interior.

En el cas de Reus s'hi ha sumat les números dos i tres de la llista del PDeCAT a les passades eleccions municipals, Montserrat Vilella i Teresa Pallarès. «La presència de les dues tinents d’alcalde en el projecte de Junts per Catalunya reforça molt el paper de la formació política en la capital del Baix Camp, on la formació ja compta amb un important nombre de militants», han assenyalat des de Junts.

«Els alcaldes i caps de llista consideren que cal estar al costat del sentir majoritari dels seus ciutadans i per tant donar compliment al mandat de l'Assemblea Nacional i del Consell Nacional del PDeCAT de desembre 2019 de transitar cap a Junts de Catalunya. Una condició que després dels darrers moviments del Partit Demòcrata consideren que no hi ha cap intenció de complir», ha afirmat la formació en la nota. «Els alcaldes i caps de llista del Baix Camp consideren que han d’estar al costat de la defensa de la llibertat del país, d'aquells que estan patint la repressió per treballar en aquest sentit», han indicat des de la formació.