Els alumnes de l'Escola de Prades posant el nom de Joana Raspall a un carrer del municipi

L'Escola Serra de Prades inaugura el carrer de Joana Raspall

L'alumnat va proposar un nom de dona a un dels carrers de la localitat

L'alumnat de l'Escola Serra de Prades ha participat en la inauguració del carrer Joana Raspall. Un acte que s'ha celebrat aquest dimecres i ha comptat amb l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, i la presència de la comunitat educativa del centre.

Els alumnes més grans de l'escola de Prades han fet esment de la biografia de l'escriptora i bibliotecària desapareguda el 2013 als 100 anys. Cada un dels grups del centre han llegit un dels poemes que va escriure Joana Raspall per destacar alguns missatges importants.

En concret, han parlat dels valors de la solidaritat, de la igualtat i el desig de la senzillesa enfront un món convuls.

Aquest acte significatiu ha culminat el projecte interdisciplinari iniciat el curs 2020/2021 en el qual la Vila de Prades va ser l'eix vertebrador del treball. La proposta de l'escola va ser posar un nom de dona a un dels carrers del poble, ja que hi ha poca representativitat del món femení als carrers del poble.

Aquesta proposta del centre va ser acceptada per l'Ajuntament de Prades. D'aquesta manera, es va proposar aquest dia per la seva inauguració. 

L’esdeveniment coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, que ha acabat amb la lectura d’un manifest per part de l’Associació de Dones de l’Abellera a la Plaça dels Arbres, on s’hi ha instal·lat una placa commemorativa.