Imatge del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar

El col·lectiu Photo KM0 arriba a Riudoms amb la mostra fotogràfica 'Del Llamp'

L'exposició, que s'inaugurarà el pròxim 19 de novembre, es podrà veure al Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar

El pròxim 19 de novembre s'inaugurarà l'exposició 'Del Llamp. Una mirada col·lectiva al Camp de Tarragona', del col·lectiu Photo KM0, al Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) de Riudoms. Aquesta mostra fotogràfica lliure sobre el nostre territori inclou els treballs de diversos fotògrafs del col·lectiu: Gerard Boyer, Pep Escoda, Ram Giner, Carles Llop, Verònica Moragas, Nani Nolla, David Oliete, Rubén Perdomo, Alba Rodríguez, Cristina Serra i Albert Villena.

La inauguració de l'exposició, el dissabte 19 de novembre, començarà a les dotze del migdia. Cadascun dels fotògrafs enumerats planteja una visió particular sobre el Camp de Tarragona, en el sentit més ampli. Uns mostren especial atenció sobre la societat, les dones i homes que hi habiten, els grans protagonistes de la dita 'Gent del Camp, gent del llamp'.

Roser Carol, en el seu llibre 'Frases fetes dels Països Catalans', explica que, quan Déu ja havia poblat Europa i ja anava a poblar Àfrica, en passar per damunt del Camp de Tarragona hi hagué una gran tempesta que va fer que li caiguessin unes quantes persones destinades a aquell continent. Déu es va enfadar moltíssim, i hi ha qui diu que, fins i tot, va renegar, però després de pensar-s'ho, es va dir: «Ja que hi són, que s'hi quedin».

El Camp de Tarragona vist sota el prisma del territori, el comerç i la gastronomia

Altres fotògrafs del col·lectiu han observat el Camp de Tarragona sota el prisma de territori. Un territori agrícola, però també malmès per la indústria local i, a vegades, per la indústria a gran escala com són la petroquímica, les elèctriques i les nuclears, concentrades en poc territori. Un Camp de Tarragona sempre maltractat des de fora dels límits territorials, però molt estimat pels seus habitants.

El comerç tradicional i la gastronomia també forma part de l'exposició. Una gastronomia a l'alça acompanyada per un comerç tradicional convalescent, cada dia més debilitat per les grans àrees comercials i, per què no dir-ho, per la venda en línia de tot l'imaginable.

En definitiva, una exposició transversal, lliure de formats que encasellen la creativitat dels fotògrafs participants que fan de l'exposició un objecte únic, atemporal i ple de missatges subliminals que els visitants, ben segur, descobriran a poc a poc.