Tot a punt per a la Festa Major de Sant Antoni a les Borges del Camp

El foc, la música i la tradicional benedicció als animals protagonitzaran la festa major d'hivern

A les Borges del Camp ja ho tenen tot a punt per a la seva festa major d'hivern, amb motiu de Sant Antoni. Una tradició documentada del segle VIII i que es caracteritza per la benedicció dels animals que al mateix temps la converteix en la festa de la pagesia. Els dies 12, 18 19 i 20 de gener les Borges del Camp s'omplirà d'actes i música per celebrar la seva festa major d'hivern.

Dissabte 12; concert amb tast de vi

Aquest dissabte 12 de gener començaran els actes previs de Festa Major a les Borges del Camp amb el concert de presentació del duet Terra, que acompanyat d'un tast de vi  presentaran el seu primer treball 'Roda el Món'. L'entrada és gratuïta i el tas de vi té un cost d'un euro per persona. El concert i el tast es faran a les 19.00 hores al Centre Cultural Serè.

La Colla de Diables de les Borges del Camp
La Colla de Diables de les Borges del Camp | Cedida

 

Divendres 18; correfoc i Allioli

Divendres 18 de gener, el foc i la música protagonitzaran la jornada a les Borges del Camp. A les 16.30 hores, davant de l'Escola Rocabruna, es portarà a cap un espectacle infantil  de la mà de la companyia Gil Rataplam, el Som la Canya un passa carrer pel municipi. La jornada estarà protagonitzada pels Diables de les Borges amb el seu Correfoc de Sant Antoni, que sortirà a les 20.15 hores des de la plaça de Sant Antoni. Per acabar d'arrodonir la festa el grup Allioli actuarà a la Sala Polivalent  a les onze de la nit. Seguidament actuarà el grup Impactats i dj's a càrrec dels joves del poble.

Dissabte 19; benedicció als animals

La tradicional benedicció dels animals es portarà a cap després de la missa del dissabte dia 19 a les 12.00 hores, aquest és un dels actes més tradicionals del municipi. Posteriorment els Gegants de les Borges Blanques i les Bores del Camp ballaran a la plaça de l'Església. La jornada seguirà amb  l'inauguració de l'exposició de pintura i escultura  a càrrec de Joan Peña a les 18.00 hores al Centre Cultural Marinada. L'humorista Jordi LP actuarà a la Sala Polivalent a les vuit del vespre i posteriorment es farà el tradicional Sopar Popular. La nit acabarà amb música amb l'orquestra Mediterrània.

Diumenge 20; cursa, teatre i ball de festa major

El darrer dia de festes, diumenge 20, començarà amb la  3a Crono Pujada al Campanar a es 11 del matí des de la pista del Centre Cultural Marinada. A les 19.00 hores es representarà l'obra teatral 'Terra Baixa'  de la mà de Va de Versos, a la sala Parroquial. Finalment a les set de la tarda començarà  el Ball de Festa Major organitzat per l'Associació de Gent Gran, a la Sala Polivalent.