La Habitación Roja tocant en un escenari

La Habitación Roja, Maria Jaume i Alquimia Flamenco, a l'Accents d'aquesta setmana

Els concerts es faran al Teatre Bartrina i al Teatre Centre Polivalent de Miami Platja

El Festival Accents ha programat, per aquest cap de setmana, tres concerts. La Habitación Roja, Maria Jaume i Alquimia Flamenco seran els protagonistes del festival a Reus i Miami Platja. Serà entre dissabte al vespre i diumenge a la tarda.

Per començar aquest 26 de novembre, La Habitación Roja actuarà al Teatre Bartrina a les vuit del vespre. Les entrades valen 15 euros anticipades i 18 a la taquilla. El grup valencià commemora 25 anys de trajectòria artística com «una de les grans formacions del pop estatal», segons destaquen des de l'Accents.

La proposta que portaran al teatre reusenc serà una actuació amb la banda al complet. Recorreran els seus grans èxits i les cançons del doble àlbum Años Luz I i II, «reconeguts entre els millors àlbums de l'Estat l'any 2021». Amb una trajectòria com la seva alguns dels temes del grup s'han convertit en himnes del pop per a diverses generacions.

El segon concert de la programació de l'Accents per aquest cap de setmana serà diumenge 27 de novembre a la tarda. Maria Jaume actuarà al mateix Teatre Bartrina de Reus a partir de les set de la tarda. Les entrades valen 12 euros si es compren anticipadament i entre 12 i 15 si es compren a la taquilla.

Després de debutar amb Fins a maig no revisc, la cantant mallorquina torna a pujar a l'escenari amb una proposta nova, noves cançons i nova banda. Presentarà Voltes i voltes, el seu darrer treball, en la seva primera actuació a Reus. Des de l'Accents s'apunta que el nou disc «la consolida entre les grans lletristes de la nostra escena, alhora que representa el pas cap a una sonoritat més pop».

Ha estat produït per Lluís Cabot i enregistrat per Victor Ayuso. L'àlbum transmet «la proximitat amb cantautores indie contemporànies com Julia Jackin o Angel Olsen, sense renunciar, però, a la seva influència mediterrània». L'artista va guanyar el concurs Sona 9 l'any 2019, i l'any 2021 va endur-se el premi Enderrock de la música balear a millor disc revelació per Fins a maig no revisc.

Per últim, diumenge tancarà la programació d'aquesta setmana de l'Accents Alquimia Flamenco, a dos quarts de set. Serà al Teatre Centre Polivalent de Miami Platja amb entrada lliure i degustació de vermut Iris i de vi DO Catalunya inclosa. Forma part del cicle Som flamencs del festival.

La formació va néixer l'any 2005 de la guitarra d'Eduardo Sánchez i la percussió de Jordi Salvadó, i ara presenten l'espectacle Encuentro. A l'escenari també hi seran Luís Oya al cante, Samuel El Tarraco als vents i Adelaida Guerrero al ball.