Imatge de la roda de premsa de presentació de la Fira de l'Avellana de Riudoms

Tot a punt a Riudoms per celebrar la 40a Fira de l'Avellana

L'esdeveniment, que tindrà lloc entre divendres i diumenge, serà inaugurat per Laura Borràs

Riudoms celebrarà aquest cap de setmana de la 40a Fira de l’Avellana i la 421a Fira de Sant Llorenç després de dos anys sense celebrar-se a causa de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, l'acte inaugural se celebrarà aquest divendres 12 d'agost, a les 20 hores, i anirà a càrrec de l'expresidenta del Parlament, Laura Borràs.

La recuperada Fira oferirà, entre el 12 i el 14 d'agost, un ampli programa d’activitats lúdiques per a totes les edats, apostant pel producte i els elaboradors del territori, així com el comerç local i de proximitat. Així mateix, comptarà amb expositors, entitats locals, cercaviles, jornades, caminades i curses, tornejos, concerts, visites culturals i fira d’atraccions.

El vicepresident de la Comissió Organitzadora de la Fira, Francesc Xavier Bonet, ha assegurat que «en aquesta edició, la Fira vol posicionar-se com un dels esdeveniments de referència del territori en l’àmbit de la promoció del producte local i de proximitat».

Un mas donarà la benvinguda als visitants

Enguany, l'entrada de la Fira de l'Avellana serà una recreació d'un mas, dissenyada i feta per la Brigada Municipal, que donarà accés al recinte firal per l'avinguda del Primer d'octubre i a l'exposició fotogràfica 'Masos, masets i masies del terme de Riudoms' de la riudomenca Verònica Moragas Rovira, treball guanyador del Premi Arnau de Palomar 2016 en la modalitat de recull fotogràfic.

Un altre dels atractius de la Fira serà l'Espai Gaudí, una recreació del taller de caldereria de la Casa Pairal d’Antoni Gaudí que els visitants podran veure al recinte firal.

Les curses d'avellanes, diumenge al vespre

Un dels moments més esperats de la cita, les curses d'avellanes, arribarà diumenge 14 d'agost al vespre. L'esdeveniment inclourà la 24a Cursa combinada de portadors de sacs d’avellanes (final de la combinada Reus-Valls-Riudoms); l’11a Cursa femenina de portadores de mig sac d’avellanes; la 36a Cursa local de portadors de sacs d’avellanes; i la demostració infantil de portadors de saquets d’avellanes.

La música també tindrà el seu espai durant la Fira, amb l'Avellana Sound, el divendres 12 d'agost a la nit al Parc de Sant Antoni, amb el grup Segonamà que oferirà el concert de l’última gira i, tot seguit, sessió musical amb DJ OGT.

En aquesta edició hi haurà amb un espai per a nens i nenes de 3 a 12 anys on els atendran monitors titulats, mentre les famílies gaudeixen de la Fira. En aquest espai, es faran activitats específiques de lleure, com són tallers i jocs, i els infants podran gaudir d’espectacles i actuacions musicals.

Nova edició de la Gastrofira

La Gastrofira Riudoms 2022 presenta enguany un programa complet que reunirà productors locals i professionals reconeguts del sector gastronòmic, així com activitats de dinamització al voltant de la gastronomia i el producte de proximitat. Els visitants també s’hi podran degustar elaboracions de diferents expositors i expositores.

L’espai Gastrofira estarà dividit en dues zones: la zona gastrotast, on es faran els vermuts musicals, els showcookings, les degustacions, i la zona gastromarket, que acollirà taules rodones, tasts i maridatges, i venda de productes. Durant l'esdeveniment, es donarà a conèixer la creació gastronòmica de la Gastrofira 2022, que ha anat a càrrec del cuiner riudomenc, Sergi Margalef.