Oli nou de la Cooperativa Agrícola de Riudoms

Riudoms ja té a punt la Fira de l'Oli Nou que se celebra aquest diumenge

La jornada se celebrarà de 9 a 13 hores a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Els amants de l'oli d'oliva tenen una cita ineludible a la Festa de l'Oli Nou de Riudoms, que se celebrarà aquest pròxim diumenge 6 de novembre. L'acte tindrà lloc a les instal·lacions de la Cooperativa, al carrer de Salvador Espriu del municipi del Baix Camp. L'esdeveniment començarà a les nou del matí, amb l'esmorzar popular, i s'allargarà fins a la una del migdia, quan es clourà la jornada.

La Cooperativa obrirà les portes a les nou del matí per celebrar el tradicional esmorzar popular, amb pa torrat, llonganissa, cansalada i arengada, tot amanit amb l'oli nou de la Cooperativa Agrícola de Riudoms. A partir de les deu, es farà la presentació i tast de l'oli nou, que anirà a càrrec d'Eudald Salvat Mestre, tastador del Panell Tast Oficial Verges d'Oliva de Catalunya.

Reconeguts cuiners locals faran un show cooking, amb demostracions culinàries amb oliu nou de Riudoms. Així mateix, els visitants podran gaudir de l'actuació de la Colla Gegantera de Riudoms, una exposició de dibuixos dels alumnes de les escoles riudomenques, així com la 13a Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava.

Concurs d'allioli i tancament de la jornada

El concurs d'allioli, les inscripcions del qual es faran el mateix diumenge, serà un dels actes més destacats de la Festa de l'Oli Nou de Riudoms. En aquest cas, es premiarà a la persona que aconsegueixi fer més quantitat d'aquest producte en 15 minuts. El guanyador o guanyadora rebrà el seu premi en l'acte de cloenda de la jornada, que es farà a partir de les 13 hores.

A banda de les activitats programades durant tot el matí a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, hi haurà música en directe amb l'actuació de Tiger Kowalsky i Els Despatxats. Així mateix, els assistents podran adquirir un dels olis de més qualitat de la zona en diferents formats, sigui en garrafa o en ampolla.

Aquells que no puguin assistir a la Festa de l'Oli Nou de Riudoms i vulguin tastar l'or líquid dels productors riudomencs poden fer-ho a l'Agrobotiga, on podran comprar tots els productes de la Cooperativa cada dia de la setmana, de dilluns a dissabte en horari de matí i tarda i els diumenges en horari de matí.