Imatge d'un entrenament de futbol al Camp de futbol de La Floresta

FutbolNet, el programa que combina activitat física i interacció social, arriba a Mont-roig del Camp

El programa pretén millorar la vida i la integració social dels joves en risc de vulnerabilitat, a través de l'esport

Els nuclis de  Mont-roig i  Miami Platja tornen a acollir, tot i el coronavirus, l'experiència esportiva de la Fundació Barça, el projecte FutbolNet. La iniciativa, creada el 2011, és una metodologia d'intervenció social  que té com a objectiu millorar la vida dels  infants  i joves en situacions socials vulnerables.


El futbol i l'activitat física s'utilitzen com a eines de reflexió i com agents de canvi social. Al FutbolNet es juga sense  àrbitre, en tres temps i els equips són mixtes. A més, les  regles del joc  es pacten  i acorden entre els seus participants, fet que no passa en qualsevol altra competició futbolística.


Segons s'ha declarat des de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, aquestes característiques «fan que l'experiència dels infants i joves que hi juguin sigui molt  positiva i divertida, alhora que es fomenta l'activitat física, l'aprenentatge en valors i la creació de sentiment d'equip i de comunitat».

Els participants podran inscriure's a les xarrades informatives

Per tal de donar a conèixer en què consisteix exactament el FutbolNet, activitat que serà totalment gratuïta, es realitzaran dues xarrades informatives per a les persones interessades. La primera sessió tindrà lloc el pròxim 16 de setembre a les set de la tarda al  camp de Futbol de Miami Platja i la segona el 23 de setembre, a la mateixa hora, a la Casa de Cultura  de Mont-roig.

Tots aquells que hi vulguin participar podran inscriure's el mateix dia de les  sessions informatives. Per poder participar al FutbolNet s'ha d'estar empadronat al municipi de Mont-roig, haver  nascut entre el 2005 i el 2011, tenir diversitat funcional i ser usuaris o usuàries del servei d’intervenció socioeducativa  del municipi.

No es tracta de la primera vegada que la iniciativa aterra a Mont-roig i Miami Platja, ja que durant la temporada 2017-2018 ja es va celebrar una edició, acte que va tenir «molt bona acollida entre els joves que hi van participar».

L’activitat es realitza a càrrec de la Fundació Barça i la  Diputació de Tarragona, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp, el Consell Esportiu del Baix Camp i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.