Riudoms diu adéu al seu compositor i fill il·lustre, Joan Guinjoan, amb un sentit homenatge

L'acte, celebrat al Saló de Plens Municipal, ha reunit el consistori, la família i diverses personalitats de l'àmbit local i regional

L’Ajuntament de Riudoms ha celebrat avui dissabte, 12 de gener, un acte d’homenatge i record del compositor Joan Guinjoan i Gispert, mort recentment a la ciutat de Barcelona. L’esdeveniment ha tingut lloc al Saló de Plens Municipal i ha comptat amb la presència de l’alcalde riudomenc, Sergi Pedret, dels regidors de la corporació, familiars i diverses autoritats del territori.

L’homenatge ha estat presidit pel mateix alcalde, flanquejat per François Guinjoan, fill del pianista i compositor; Maria Cros, regidora de Cultura; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona i Maria Teresa Moles, directora de l’Institut Joan Guinjoan de Riudoms.

Sentides lloances per a Guinjoan

Els membres de la taula presidencial han pronunciat unes paraules lloant la vida i obra de Guinjoan, i la seva estima cap al seu poble natal, amb què sempre va mantenir viu el lligam, malgrat la certa distància. L’alcalde Pedret ha manifestat que el músic sempre ocuparà «un lloc d’honor a la Sala de Plens com a fill il·lustre del poble», i que Guinjoan «ha estat i estarà present per sempre més en la història del nostre estimat Riudoms».

El compositor riudomenc Joan Guinjoan, en una imatge d'arxiu | ACN

Poblet ha qualificat la mort del pianista com la «pèrdua d’un gran prohom del país» però, ha matisat, «ens ha de reconfortar que el Joan Guinjoan músic romandrà viu sempre cada cop que s’interpretin les seves obres». François Guinjoan, per la seva part, ha assegurat estar molt honorat per ser rebut al Saló de Plens i per estar acompanyat per la família. Alhora, el fill del compositor ha destacat el gran vincle del seu pare amb Riudoms i amb el Camp de Tarragona.

A banda de l’homenatge, l’Ajuntament de Riudoms ja va decretar dos dies de dol per la defunció del seu fill il·lustre, tot col·locant les banderes a mig pal i amb crespó negre. Els riudomencs i les riudomenques també han pogut dir adéu al compositor en un funeral celebrat avui dissabte, a les sis de la tarda, a l’església de Sant Jaume de Riudoms.