Imatge aèria de la nova carretera que uneix Almoster i La Selva del Camp

Inaugurada oficialment la nova carretera que uneix Almoster i la Selva del Camp

La nova via es va obrir al trànsit el passat mes d'agost, però s'ha inaugurat aquest dissabte amb la participació de diversos representants polítics

El passat mes d'agost es va obrir la circulació a la nova carretera que uneix els municipis d'Almoster i la Selva del Camp. Tot i això, no ha estat fins aquest dissabte, dia 2 d'octubre, que s'ha celebrat la inauguració oficial d'aquesta nova via, que millora la connectivitat entre aquestes dues poblacions del Baix Camp.

En aquest acte d'inauguració hi han assistit diversos representants polítics del territori, com els alcaldes de la Selva i Almoster. Ha presidit l'acte Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, que és l'organisme que compta amb la titularitat d'aquesta carretera. L'acte en qüestió també ha comptat amb una ruta en bicicleta per un tram de l'antiga carretera. I és que la via antiga ha estat habilitada per al pas de bicicletes i vianants.

La millora de la connexió entre la Selva i Almoster és evident. L'antiga carretera, per on es calcula que passen uns 1.590 cotxes diaris, presentava un traçat dificultós. Les actuacions fetes en els 3,7 quilòmetres que té la via, però, permeten millorar la conducció en aquesta zona. I és que, a banda dels veïns d'aquestes dues poblacions, les obres també beneficien els veïns de les urbanitzacions de Castellmoster, el Picarany i el Puig, així com de Castellvell del Camp. 

Les obres, que han costat 5 milions d'euros, han permès eixamplar la carretera gairebé el doble. I és que la carretera antiga feia 4,50 metres d'ample, mentre que l'actual és de 8 metres (6 de calçada i 2 de vorals).