Sessió en ple municipal que han celebrat el Consell Infantil de Riudoms

Els infants de Riudoms s'han convertit en regidors per un dia

S'han aprovat vuit propostes del Consell Infantil que s'ha reunit en ple municipal

Els nens i nenes de Riudoms han pres les regnes del municipi del Baix Camp per un dia a través el Consell Infantil. Els alumnes de primària de les escoles Beat Bonaventura Gran i Cavaller Arnau  han actuat com a regidors i s'han aprovat un total de vuit propostes,  que tracten sobre temes molt diversos i que el consistori riudomenc les contemplarà.

Regidors per un dia a Riudoms

Dotze alumnes de tercer i quart de primària de les dues escoles riudomenques, s'han convertit en regidors per un dia i han presentat vuit projectes pel municipi. Aquests projectes tracten de temes com la mobilitat, el lleure, la neteja urbana o l'entorn natural. La proposta que ha rebut més vots ha estat la d'organitzar activitats del mateix àmbit que el 'Parc de Nadal', però que es portarien a cap durant tot l'any.

Vuit propostes aprovades en ple municipal

D'altra banda, també s'han aprovat altres projectes com millora del servei de neteja, la construcció de pipicans, l'augment de la il·luminació als carrers del municipi i renovar l'actual pista d'skate, posar més fonts a la localitat, entre altres. L'alcalde Riudoms, Sergi Pedret, s'ha compromès a tirar endavant les propostes, un cop valorades amb deteniment per personal qualificat.

Diverses propostes han estat desestimades

No obstant això, hi ha propostes que han estat desestimades, principalment pel seu cost massa elevat, com la construcció d'una piscina coberta. Altres propostes tampoc han passat la fase final en la votació al ple infantil, com per exemple col·locació de tobogans fixos a la piscina, l'augment del nombre de treballadors municipals i tenir parcs lliures de sorra i pedres.

El Consell Infantil és una iniciativa que s'emmarca en Pla Educatiu Municipal i que té com a objectiu  aconseguir un poble millor a partir de la visió dels infants.  També dona l'oportunitat als més petits de conèixer com funciona l'Ajuntament de Riudoms i algunes de les activitats que s'hi desenvolupen.

 

També et pot interessar: