Vista panoràmica d'Arbolí

Surt a licitació el refugi, bar i punt d'informació turística de les Muntanyes de Prades a Arbolí

L'import de licitació és de 46.080 euros, contemplat pels dotze anys de licitació, els quals es divideixen en vuit inicials més dues pròrrogues de dos anys

L'Ajuntament d'Arbolí ha publicat les bases per la licitació del refugi, bar  i punt d'informació turística de les Muntanyes de Prades, conegut com a Centre d'Interpretació de l'escalada. Des del passat 9 d'abril es pot presentar la documentació i es pot fer dins el termini de vint dies naturals, que acaba el 29 d'abril, inclòs. L'accés al perfil es pot fer a través de la pàgina web del consistori d'Arbolí o al perfil del contractant dins la web de contractació pública de la Generalitat de Catalunya.

Les bases de licitació estableixen un cànon de 320 euros més IVA cada mes, equivalents a 3.840 euros anuals. Es contempla un retorn de fins al 70% els dos primers anys en funció de les inversions que es facin a l'immoble i als diferents espais. L'import de licitació  és de 46.080 euros, contemplat pels dotze anys de licitació, els quals es divideixen en vuit inicials més dues pròrrogues de dos anys. 

Es proposen 100 punts dividits, segons les millores en les instal·lacions, el projecte de gestió, serveis, promoció, màrqueting, web i la millora del cànon. També es demana un pla de conservació i manteniment de les instal·lacions i el currículum i titulacions homologades en l'àmbit de l'escalada, muntanyisme i temes relacionats del licitador. 

Per demostrar una solvència econòmica i professional, s'ha d'adjuntar una carta de compromís d'alta d'autònom i assegurança de responsabilitat civil si no es té en el moment de licitació. Tots els documents s’han d'entregar de manera digital, amb certificat electrònic. En cas de problemes o dubtes, es pot trucar a l'Ajuntament d'Arbolí al 977 81 60 14.

Arbolí, un poble enmig de les Muntanyes de Prades

Arbolí és un poble petit de les Muntanyes de Prades, amb 119 persones censades. Forma part de la comarca del Baix Camp i és porta d’entrada a la comarca del Priorat. La bellesa del poble i del seu entorn fa que sigui concorregut per visitants que busquen gaudir de la natura, de les parets de roca, de la flora, del riu, de les muntanyes, de l’aire pur i d’un exquisit silenci.

És mirador de Siurana, hi transcorre el GR7  i diferents PR, s’hi arriba a peu a l’ermita de Sant Pau, Gallicant i els Gorgs. És un perfecte indret pel turisme familiar, el senderisme, l’escalada en bloc i corda i el BBT. Al poble hi ha un hostal i restaurant, una botiga en clau eco i de territori, diferents cases de turisme rural, l’institut de permacultura del Montsant i algunes empreses de guiatge.