Imatge d'una de les interseccions de l'N-420

Millores a l'N-420 al seu pas pel Baix Camp: una inversió de 2,3 milions d'euros

En el tram que passa per Botarell, les Borges del Camp i Riudoms es farà una nova rotonda i es milloraran les interseccions

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha aprovat provisionalment el projecte per millorar cruïlles i accessos a la carretera N-420 als termes municipals de Botarell, les Borges del Camp i Riudoms, a la comarca del Baix Camp. En un comunicat, el Mitma ha explicat que el pressupost estimat de les actuacions és de 2,3 milions d'euros.

Segons ha informat el Ministeri, pròximament es publicarà al Boletín Oficial del Estado (BOE) el corresponent anunci, iniciant així el tràmit d'informació pública i oficial del projecte de traçat de 'Reordenació d'interseccions i millora d'accessos a la carretera N-420, entre els quilòmetres 865,100 i 868,900'.

L'actuació que es farà a l'N-420 s'inclou en el programa de conservació i manteniment de la Xarxa de Carreteres de l'Estat, en el qual el Mitma ha invertit més de 50 milions d'euros des de juny de 2018 a la província de Tarragona.

Una nova rotonda i millores en els encreuaments

En aquest tram de gairebé quatre quilòmetres, on existeixen diverses interseccions amb carreteres locals i autonòmiques, es farà una nova rotonda en l'enllaç amb la C-242z, i es milloraran els encreuaments amb la TV-3101 i la T-3136 pels quals s'impediran els girs a l'esquerra. Així mateix, també es milloraran les condicions d'incorporació i sortida a l'N-420 i diversos accessos directes a camins.

El Mitma ha recordat que aquest tram de carretera té un important volum de trànsit, amb uns 20.000 vehicles diaris de mitjana.