Imatge d'una platja de Mont-roig del Camp

Mont-roig del Camp obre la concessió per a l’explotació comercial de 16 instal·lacions a les platges

El període de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitzarà el 15 de maig de 2021

El 13 d’abril, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp va obrir la licitació per a l’explotació comercial de 16 instal·lacions a les platges. En aquest cas, es tracta de les instal·lacions de guinguetes, gandules/para-sols, embarcacions amb motor i embarcacions sense motor, per un total de 8 anys, prorrogable 2 anys més.

Les persones interessades en aquesta concessió tindran temps fins al 15 de maig per a presentar les seves ofertes i la documentació requerida. 

Per consultar tota la informació sobre les concessions administratives per a l’explotació comercial a les platges de Mont-roig del Camp durant les temporades entre 2021 i 2028, fes clic aquí — Atorgament a tercers de concessions administratives per l'explotació comercial a les platges, temporades 2021-2028 —.

Amb l’objectiu prioritari de poder obrir al màxim la participació en el concurs, i tenint en compte la situació actual, s’ha optat per ampliar les adjudicacions d’1 a 8 anys, ajudant a l’amortització de les inversions  i sobretot a reduir el grau d’incertesa per a l’explotació de les temporades següents. 

Per tant, les noves concessions són també una oportunitat de negoci en una de les zones més ben valorades i amb més atractiu turístic del municipi que compten, a més, amb un alt potencial d’activitat d’oci  i de  lleure

Les  instal·lacions, que estan ubicades al llarg dels 12 km de litoral del municipi, es podran explotar durant la  temporada de bany, compresa per norma general entre el 15 de maig i el 30 de setembre.

Període d’explotació i cànon municipal

A banda de les característiques que ofereix cada platja i de la normativa vigent, el principal criteri que s’ha tingut en compte a l’hora de licitar una instal·lació ha estat la de garantir l’accés públic a l’emplaçament i, en cas necessari, les connexions d’aigua i de llum.

A més a més, els  béns  i elements necessaris per a la prestació dels serveis durant la temporada hauran de ser aportats pels adjudicataris, amb l’obligació de subjectar-se a les característiques constructives, qualitatives de disseny i d’instal·lacions definides en el concurs de licitació.

Una altra de les  novetats  d’aquesta licitació és que l’Ajuntament permetrà el fraccionament del pagament del cànon municipal, facilitant la participació d’emprenedors. Així, les persones adjudicatàries podran sol·licitar fer el pagament reduït el primer any.

Platges i instal·lacions

Les platges i el tipus d’instal·lació previst en cada ubicació a les quals poden optar les persones licitadores són les següents:

Platja de la Pixerota. Una instal·lació d’activitat nàutica amb activitat de gandules/para-sols.

Platja de la Punta de la Pixerota. Dues activitats de guinguetes – restauració, una d’elles amb activitat de gandules/para-sols.

Platja de Rifà. Una instal·lació d’activitat nàutica

Platja de la Porquerola. Dues instal·lacions d’activitats nàutiques

Platja de la Casa dels Lladres. Dues instal·lacions d’activitat de guinguetes, una d’elles de restauració i l’altra de venda de gelats, amb gandules/para-sols i una activitat nàutica.

Platja de l’Estany Gelat. Una instal·lació d’activitat de guingueta – restauració amb gandules/para-sols.

Platja dels Penyals. Una instal·lació d’activitat guingueta de venda de gelats amb gandules/para-sols

Cala dels Àngels. Una instal·lació d’activitat de guingueta – restauració amb gandules/para-sols.

Platja Cristall. Quatre instal·lacions d’activitat de guinguetes – restauració amb gandules i una instal·lació d’activitat nàutica amb gandules.