Imatge de M. Cecilia Boqué, primera abadessa de Sant Benet de Montserrat

Mor la borgenca Maria Cecília Boqué, primera abadessa de Sant Benet de Montserrat

Va traspassar dissabte 4 de gener a l’edat de 102 anys, després de 77 de vida monàstica

La comunitat benedictina de Sant Benet de Montserrat va acomiadar aquest dimarts la seva primera abadessa, la mare Maria Cecília Boqué. Segons va informar el portal web CatalunyaReligió.cat, Boqué va morir dissabte 4 de gener als 102 anys i després de 77 de vida monàstica. L’abadessa va néixer a les Borges del Camp el 14 de febrer de 1917 i va passar la infantesa i joventut a Reus.

L'any 1952 la mare Boqué va ser nomenada la primera abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat, sorgit de la unió de les comunitats de Santa Clara de Barcelona i de Sant Benet de Mataró. Ho va ser durant quaranta anys i va liderar el trasllat i la construcció del nou recinte monàstic femení a la muntanya de Montserrat.

Boqué era la primera filla de nou germans, quatre dels quals també van ser religiosos, entre elles una germana a la mateixa comunitat de Sant Benet. En els seus primers anys a la capital del Baix Camp, va ser membre activa de l’Acció Catòlica femenina i catequista a la Prioral de Sant Pere. Després, a l’edat dels 24 anys va entrar a la comunitat benedictina. 

Durant dos sexennis, també va ser presidenta de la Federació Catalana de Monges Benedictines i va mantenir una estreta relació amb altres monestirs d’Espanya, Itàlia i França. Segons CatalunyaReligió, el seu llegat principal va ser el treball per la unificació de les dues comunitats que van formar el nou monestir de Sant Benet de Montserrat. El funeral va tenir lloc aquest dimarts al matí i va estar presidit per l’abat de Montserrat, Josep M. Soler.