Josep Rabascall, alcalde de Maspujols

Mor Josep Rabascall, alcalde de Maspujols

El funeral serà aquest dissabte a les 18 hores a l'església de Maspujols

L'alcalde de Maspujols, Josep Rabascall, ha mort aquest dijous, 22 d'agost, de manera sobtada. Segons les primeres informacions, el batlle es trobava de vacances a Benasc, al Pirineu d’Osca, i ha perdut la vida a causa d'un infart. Tenia 63 anys. 

Josep Rabascall feia 12 anys que era alcalde del municipi de Maspujols, des de les eleccions del 2007, va revalidar el càrrec el maig passat sota les sigles de Junts per Maspujols, encarant el seu quart mandat consecutiu amb majoria absoluta. A les eleccions del 2015 va encapçalar l'única força política que s'havia presentat a les eleccions. Rabascall també havia estat alcalde del poble en una etapa anterior, entre el 1979 i el 1983, convertint-se llavors en l'alcalde més jove d'Espanya amb 23 anys.

Entre els projectes duts a terme durant el seu govern, destaca la reobertura de l'escola i el projecte de construcció del nou edifici per al centre educatiu, així com la gestió de la cobertura de la pista poliesportiva. Entre el 2015 i 2019 va presidir la societat comarcal Secomsa Gestió, que gestiona la planta de tractament mecanicobiològica del Baix Camp. A més, des del passat 23 de juliol era conseller comarcal del Consell Comarcal del Baix Camp

Maspujols cancel·la els actes de festa major

Arran de la trista notícia, Maspujols ha decretat tres dies de dol oficial, que seran aquest divendres, dissabte i diumenge, 23, 24 i 25 d'agost. La bandera de l'Ajuntament onejarà a mitja asta.

També s'ha decretat la suspensió dels actes de final de festa major previstos per aquests dies. L'Ajuntament comunicarà l'acte de tanatori i cerimònia quan en tinguin coneixement.

Des de l'Ajuntament, els regidors i treballadors de la corporació han mostrat el seu condol a la família «en aquests moments tan dolorosos en què el seu record com alcalde i bona persona estarà present amb nosaltres». A més, també han volgut fer un agraïment especial «a l’esforç i dedicació al poble de Maspujols».

El president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, i els alcaldes de l'Aleixar, Antoni Abelló, i de Vilaplana, Josep Bigorra, s'han desplaçat fins a l'Ajuntament de Maspujols en conèixer la notícia per donar el seu suport a la corporació municipal, i als treballadors i treballadores de l'Ajuntament. També s'hi han desplaçat els exalcaldes de Maspujols, Enric Matas i Joan Emili Llauradó.

Josep Rabascall estava casat i tenia dos fills, en Jordi i l'Aurora, de 36 i 34 anys, respectivament, i una neta. Pel que fa a la seva vida professional, havia tingut una empresa de riscos laborals, i actualment estava prejubilat. L'infart que li ha causat la mort li ha sobrevingut a Benasc, on tenia un apartament. Rabascall sempre havia sigut una persona molt esportista, i especialment practicava l'atletisme. 

La vetlla i el funeral, aquest dissabte

Segons ha informat l'Ajuntament de Maspujols, la vetlla de Josep Rabascall es farà aquest dissabte 24 d'agost al Tanatori de Reus, en horari de 10h a 17h. Pel que fa al funeral, se celebrarà també aquest dissabte a les 18h a l'església de Maspujols.