Imatge d'arxiu d'Alforja

Els Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat pels carrers d’Alforja després de l'onada de robatoris

Els veïns i veïnes del poble asseguren que viuen en una situació d’inseguretat després dels robatoris de les darreres setmanes

Els Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat pels carrers d’Alforja després de l’onada de robatoris i actes vandàlics que s’està produint al poble. Aquest dimecres a la tarda, una vintena d’afectats es van reunir amb l’alcalde del municipi, Joan Josep Garcia, per exposar el seu malestar envers la sensació d’inseguretat que estan vivint. Els veïns i veïnes es mostren preocupats per l’augment de robatoris que hi ha hagut en els darrers mesos. 

Una de les afectades de l’onada de robatoris és Carme Rodríguez. En el seu cas, van entrar a robar al seu domicili el 30 de novembre a la nit quan estava fora de casa en un sopar. «Van accedir per la porta de la cuina i ho van regirar tot. Ens vam robar diners en metàl·lic i joieria», explica Rodríguez a TarragonaDigital. Els lladres han entrat en una desena de cases i ho han fet en dates tan significatives com el 24 i el 31 de desembre.

Aquesta veïna d’Alforja lamenta la sensació d’inseguretat que viu actualment el poble i avança que alguns veïns estan prenent  mesures particulars com ara instal·lar sensors de moviment a l’exterior i interior de les cases. Més enllà d'això, l'alcajde d'Alforja, Joan Josep Garcia, explica que els Mossos desaconsellen que els veïns prenguin altres mesures com ara patrulles veïnals.

Ajuntament d'Alforja
L'alcalde d'Alforja, Joan Josep Garcia, i una vintena d'afectats es van reunir aquest dimecres a l'Ajuntament | Àngel Ullate

El batlle indica que la  policia catalana incrementarà la seva presència pels carrers del poble i que a hores d’ara ja tenen algun sospitós encara que es continua fent un seguiment de la investigació. Garcia ha demanat tres setmanes de marge perquè els Mossos mirin d’esclarir els fets. Segons l’alcalde i tal com confirmen els Mossos d’Esquadra, durant el 2019 hi ha hagut menys robatoris a Alforja que el 2018 encara que enguany ja n’hi ha hagut tres. A més, també cal destacar que aquests robatoris ja no es produeixen en segones residències, sinó en primeres residències de veïns i veïnes del poble.

Per una altra banda, també s’han produït actes vandàlics com ara la destrossa de vidres de diversos vehicles encara que l’alcalde, Joan Josep Garcia, ha explicat que són dos casos diferents i que no s’ha d’associar una cosa amb l’altra.

Ara per ara, l’Ajuntament d’Alforja ha facilitat un correu electrònic i un número de WhatsApp perquè els veïns i veïnes puguin aportar qualsevol informació rellevant relacionada amb els fets ocorreguts.