Unes caixes de petards en unes prestatgeries

Més municipis de Tarragona prohibeixen fogueres i petards per Sant Joan

Duesaigües ha prohibit els petards i les fogueres, mentre Prades ho ha fet amb l'encesa de fogueres per part de particulars

Cada cop són més els municipis de Catalunya que estan prohibint el llançament de coets, petards, focs d'artifici i artefactes amb foc durant aquesta revetlla de Sant Joan. Un fet que és conseqüència de l'elevat risc d'incendi forestal.

Després de la decisió del municipi de Sarral, n'hi ha hagut d'altres de la demarcació de Tarragona que s'han sumat a aquesta decisió. L'Ajuntament de Duesaigües i el de Prades han pres una decisió al respecte de la perillositat del foc aquests dies.

En un ban públic, l'alcaldessa de Duesaigües Noèlia Tarragó ha anunciat que no es permetrà l'encesa de fogueres al municipi, així com tampoc es podran llençar cap classe de petards.

Una decisió, argumenta, que es justifica per les condicions meteorològiques actuals i la proximitat del nucli urbà a espais forestals, amb el consegüent risc d'incendi.

Un exemple similar, davant la situació de nivell 2 del Pla Alfa, ha seguit l'Ajuntament de Prades, també a la mateixa comarca, que ha prohibit l'encesa de fogueres per part de particulars. Únicament se'n farà una de petita a la plaça Major del poble.

D'altra banda, l'Ajuntament de Calafell, que des de fa temps treballa en l'elaboració d'una normativa específica per reduir l'ús de petards en les celebracions i evitar les molèsties que generen, ha fet públiques recomanacions apel·lant al civisme durant la revetlla.

Entre d'altres consells, demana limitar el seu ús només a la nit de Sant Joan, prioritzar pirotècnies de llum i poc soroll, així com usar-les lluny d'habitatges, persones, animals i de les zones boscoses, per evitar incendis.