Una tècnica de Comaigua lliura un airejador d'aigua a una clienta

La nova iniciativa de Comaigua per reduir el consum d'aigua fins a un 50%

La campanya 'Aigua pel futur' oferirà uns 2.000 mecanismes estalviadors, consells d'estalvi i una exposició itinerant

Comaigua, companyia referent en la gestió del cicle de l’aigua i de serveis mediambientals del Baix Camp, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp i els ajuntaments del seu àmbit de gestió, impulsa una nova iniciativa per promoure l’estalvi i el consum responsable d’aigua en 12 municipis de la comarca.

Les accions d’aquesta iniciativa 'Aigua per al futur', que s’emmarca dins de la campanya de conscienciació ciutadana 'No et quedis sec. Tanca l’aixeta', se centren en l’oferiment de 2.000 mecanismes airejadors per a les aixetes de les llars, la divulgació de consells d’estalvi en diferents mitjans de comunicació i la cessió d’una exposició itinerant amb el nom 'Operació Aigua'.

Uns 2.000 mecanismes airejadors per reduir fins a un 50% el consum d'aigua

En aquest sentit, Comaigua aporta els mecanismes airejadors que es poden adquirir a qualsevol de les seves oficines i als ajuntaments del seu àmbit de gestió amb un copagament simbòlic d’un euro, que s’inserirà a la pròxima factura de l’aigua. Únicament es requerirà donar-se d’alta a la factura digital —si escau—, el nom, l’adreça i un telèfon de contacte.

Aquests aparells, que es col·loquen a les aixetes de la cuina i al bany, poden reduir fins a un 50% el consum d’aigua. Aquest oferiment és vigent fins a esgotar existències.

Divulgació sobre la situació actual de sequera

La iniciativa també aborda els motius pels quals cal estalviar aigua amb una divulgació més conceptual sobre la situació actual de la sequera, les accions que duu a terme Comaigua per a reduir-ne l’impacte i la conscienciació al ciutadà informant sobre els petits gestos amb els quals pot contribuir. A més, també es donen pautes per entendre les factures de l’aigua, informant de les possibles reduccions del cànon existents.

Finalment, els municipis de l’àmbit de gestió de Comaigua, disposen de l’exposició itinerant 'Operació Aigua', que està dissenyada per explicar, de manera molt visual i entenedora, els usos i abusos que fem de l'aigua. La mostra s’emmarca dins del context actual de situació per sequera apostant per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social.

Aquesta exposició està dirigida al públic general, posant un èmfasi especial en el públic familiar i escolar.