Pla general d'un camió de l'empresa Vivanco Hernández damunt una balança de la planta mòbil ubicada a Botarell

Inversió milionària en una nova planta de reciclatge de runa al Baix Camp

El projecte de l'empresa Vivanco Hernández està pendent de rebre el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de Tarragona

Bones notícies al municipi de Botarell, que el pròxim mes d'octubre comptarà amb una segona planta de reciclatge i valorització de runa de l'empresa Vivanco Hernández. La nova planta estarà ubicada a tocar de la C-242, aprofitant una nau de gestió d'àrids. La inversió total en el projecte, que està pendent de rebre el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme, serà de prop de dos milions d'euros.

El projecte d'aquesta nova planta de reciclatge de runa va començar a redactar-se l'any 2019, però no s'ha presentat a la Comissió d'Urbanisme de Tarragona fins ara. Les instal·lacions, que estaran al polígon industrial 3 de Botarell, comptaran amb una bàscula, un laboratori d'àrids, un cobert de materials tòxics i un magatzem.

La nova infraestructura s'encarregarà de classificar, separar i netejar els residus de runa de professionals i particulars. Un cop fet això, la runa es triturarà per elaborar un nou producte.

Botarell celebra la construcció de la nova planta

L'alcalde de Botarell, Lluís Escoda, ha valorat «molt positivament» el projecte perquè minimitzarà «els abocaments il·legals», alhora que «trencarà el monopoli existent» de l'empresa Sorigué. De moment, els informes dels tècnics municipals han determinat que les obres no representen un impacte ambiental, ja que a l'emplaçament on s'ubicarà la planta ja s'executen activitats similars.

Segons el batlle, els abocaments il·legals en punts no autoritzats representen un problema habitual i confia que a partir de la posada en funcionament d'aquesta nova planta, es reverteixi la situació. En aquest sentit, ha recordat que el control del municipi sobre aquests actes incívics és limitat i que en la majoria de casos resulta impossible determinar l'autor dels fets.