Un ocupa s'enfila en una grua de 20 metres a Vinyols i els Arcs per reclamar justícia

L'ocupa enfilat a la grua a Vinyols i els Arcs baixa després de més de tres dies de protesta

L'home hi va pujar dijous al matí, coincidint amb les mobilitzacions del 21-F

L’home que durant el 21-F va pujar dalt d’una grua de la construcció al municipi de Vinyols i els Arcs, al Baix Camp, finalment ha baixat. Després de ser-hi durant més de 72 dues hores reivindicant-se i protestant, l’ocupa, convençut pels Mossos d’Esquadra, ha desistit. Segons ha avançat el Diari Més, l'individu ha abandonat l'estructura i la policia catalana, a hores d'ara, encara no ha informat si l'han detingut.

Un cop a terra, l'home, de 51 anys, ha estat atès per efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i, segons apunta el mateix mitjà, podria ser traslladat cap a un centre hospitalari.

Més de tres dies de reivindicació

Ahir dissabte, 23 de febrer, l'individu seguia dalt de l'estructura —d'uns 20 metres— protestant per la seva expulsió de la casa que ocupava i la pèrdua de les seves pertinences, que haurien quedat a l'interior del domicili. En aquest sentit, l'home reivindicava el retorn dels seus objectes personals.

Després de 48 hores, les autoritats van retirar la furgoneta de l'ocupa, estacionada a pocs metres del lloc dels fets, i el gos que havia deixat lligat a la roda del vehicle. Pel que fa a l'animal, li estan buscant una ràpida adopció.

El gos de l'ocupa enfilat a la grua
El gos de l'ocupa, lligat a la roda del seu vehicle | Facebook

 

Vigilància constant dels Mossos

Fins avui diumenge, els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat havien estat intentant, sense èxit, la mediació, arran del perill que suposava la presència de l'home al capdamunt de la grua, situada a la zona de la Fontcoberta del municipi de Vinyols i els Arcs.

Durant les més de 72 hores d'aquest episodi, hi ha hagut una patrulla dels Mossos d'Esquadra fixa al lloc dels fets, vigilant, i els Bombers hi han anat passant de tant en tant.

Contingut relacionat: