Prades celebra la Festa de la Farigola 2019!

Prades cancel·la la Festa de la Farigola i tots els actes del mes de maig

Les modalitats curtes de la 9a Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada s'ajornen però se celebraran aquest any

L'Ajuntament de Prades ha informat, aquest dimecres 29 d'abril, que se suspenen tots els actes del pròxim mes de maig, inclosa la tradicional Festa de la Farigola, a causa de la situació actual en relació amb la Covid-19

D'aquesta manera, es cancel·len actes com les observacions astronòmiques i el dinar de Sant Isidre. Pel que fa a la 9a Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada, que comença i acaba a Prades i s'havia de celebrar el 2 i 3 de maig, queden anul·lades les distàncies llargues (110km, 87km i 53km), però queden ajornades les modalitats de distàncies curtes (21km, 10km i 5km) fins a una nova data aquest any 2020.

Respecte la Festa de la Farigola, és la primera vegada en més de 40 anys que queda suspesa. La festa se celebra per donar la benvinguda a la primavera en temps de floració de la farigola i és una de les més veteranes de la vila vermella. La festa requereix molta dedicació i preparació, ja que el seu principal atractiu són les façanes i racons decorades amb flors. L'Associació de Dones ha estat reunint-se des del passat novembre per preparar les decoracions, fins que es va decretar l'estat d'alarma. Des de llavors, les voluntàries han estat confeccionant mascaretes i bates.

La Festa de la Farigola, més de 40 anys d'història

Tradicionalment, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata de Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça Major a preparar feixos de farigola per assecar. Als anys 70, s'hi van començar a afegir els ornaments a façanes, balcons, catifes de flors, aplecs de sardanes i actuacions castelleres fins a arribar als nostres dies amb més de 40 anys d'història.