correfoc de la Festa de la Banya de Castellvell del Camp

Castellvell del Camp, a punt per viure la Festa Major d'hivern més tradicional

Descobreix totes activitats de la Festa Major de Sant Vicenç Màrtir que se celebra del 17 al 24 de gener a Castellvell de Camp

Castellvell del Camp està preparat per rebre la seva  Festa Major d'Hivern amb motiu de Sant Vicenç Màrtir. La celebració, que es durà a terme entre el dia 17 i el 24 de gener, donarà el tret de sortida el divendres a la una del migdia amb el repic de campanes i el seguiran més d'una desena d'actes. Una festa on cal destacar la participació popular, així com els actes religiosos i populars tradicionals, que el municipi del Baix Camp ha preparat per a l'ocasió. Un dels actes més esperats serà el dia 21, previ a Sant Vicenç, amb  l'Encesa de les Teieres, que anirà a càrrec del grup d'Armats, després de la Missa. On a continuació, també tindrà lloc  l'encesa de la Graella de Sant Vicenç Màrtir, patró de Castellvell.

Una festivitat tradicional que ve de lluny

La celebració d'aquesta  Festa Major d'Hivern es remunta a èpoques llunyanes, on per aquestes dates, ja s'havia acabat la collita de l'avellana i la vinya i estaven amb plena collita de l'oliva i el poble estava ple de plegadores i curteraires vinguts de fora; era el moment ideal de festivitat. 

Cercavila de la Festa Major de Santa Anna a Castellvell del Camp | Imatge d'arxiu
 

Actualment, les coses han canviat i aquesta festivitat s'ha transformat amb la Festa Major Petita, no per això menys valorada entre els habitants d'aquesta vila. On fa uns dies, donaven per finalitzat un extens programa d'activitats de Nadal i Reis, que s'ha viscut amb gran èxit de participació, sobretot, durant rebuda dels patges reials i la cavalcada de reis. Però també, al concert de Nadal i a la Festa de l'Oli Nou i la Banya; com a record de la independència de Reus el 1854.

Dos lliuraments de premis en terreny cultural

Aquest any el cartell de la Festa ha sortit d’un concurs entre alumnes de sisè de l’Escola Santa Anna i els treballs seran exposats  durant els actes de la Festa Major a Cal Barenxó. On, el dia 17 es farà lliurament del premi al guanyador del concurs. L'objectiu d'aquest concurs entre els alumnes juvenils és el de fomentar la il·lusió per la Festa Major i fer-los partícips d'aquests dies i els seus actes. Per altra banda, també s'ha de destacar el  concurs de Narrativa lliure  "El Portal". Que, any rere any, rep treballs de major qualitat. El dia 24 es farà el lliurament dels premis a les 19.30 h. a Cal Barenxó.

 

Cercavila de Festa Major a Castellvell del Camp | Imatge d'arxiu

 

Programa d’actes Festa Major d’Hivern de Castellvell del Camp 2020 

Divendres, 17 de gener

— 13.00 h. Repic de campanes.

— De 17.00 h. a 20.00 h. a Cal Barenxó. Exposició dels treballs del concurs de cartells de festa major elaborats pels alumnes de l'Escola Santa Anna.

— A les 18.00 h., Lliurament de premis del concurs de cartells de festa major entre els alumnes de sisè de l'Escola Santa Anna.

Dissabte, 18 de gener

— De 10.00 h. a 13.00 h. a Cal Barenxó. Exposició dels treballs del concurs de cartells de festa major elaborats pels alumnes de l'Escola Santa Anna.

— 21.00 h. a la Sala Polivalent. Sopar de festa major. Menú: pa amb tomàquet i embotit, postre, vi, aigua i cafè.

— 23.00 h. a la Sala Polivalent. Ball de festa major a càrrec de Jamaika Band. Hi haurà servei de bar a càrrec del grup de Joves Trencalós.

Diumenge, 19 de gener

— 10.30 h. al pati de l'Escola Santa Anna. Campionat de bitlles Camp de Tarragona, a càrrec de El Rajoler.

— 19.00 h. a la Sala Polivalent. Recital de cançons d'Antonio Galindo Domènech, fill de Castellvell.

Dimarts, 21 de gener

— 19.00 h. Missa a la Parròquia de Sant Vicenç Màrtir. A la sortida, encesa de les teieres a càrrec del grup d'Armats.

— 20.00 h. a la Plaça Catalunya. Encesa de la graella de Sant Vicenç Màrtir, patró de Castellvell.

Actuació de la tuna de l'INS Domènech i Montaner. Hi haurà coca i vi ranci per a tots els assistents.

Dimecres, 22 de gener

— 12.00 h. a la Parròquia de Sant Vicenç Màrtir Missa solemne en honor del Sant Patró.

Predicarà l'homilia Mn. Estanislau Figuerola, diaca. Col·laborarà amb els cants, la Coral del Casal l'Era. Després de la missa, processó amb la imatge del Sant seguint el recorregut tradicional. Finalitzada la processó, veneració de la relíquia de Sant Vicenç Màrtir.

Divendres, 24 de gener

— 19.30 h. a Cal Barenxó. Lliurament dels premis del concurs de narrativa lliure "El Portal".