Riudoms engega quatre programes de voluntariat pel 2019

Iniciatives que van destinades a la gent gran, als infants i tots els riudomencs
Fotografia d’una sessió d’«Estones en Companyia» | Cedida

L'Ajuntament de Riudoms iniciarà de cara a l'any vinent un seguit de projectes solidaris amb la col·laboració d'entitats i serveis municipals. Des del consistori s'impulsaran diversos programes de voluntariat relacionats amb l'àmbit social i cultural. Ara, durant les festes de Nadal, s'engegarà una campanya de recaptació de voluntaris  per participar en les iniciatives solidàries.

Projectes solidaris per la gent gran

Principalment, es posaran en marxa tres iniciatives solidàries a Riudoms. La primera està destinada a la gent gran del poble i amb la col·laboració de Càritas es pretén fer el projecte  «Amb tu, ara al teu costat» i l'activitat «Estones en companyia». Una iniciativa que es basarà en  l'acompanyament de persones amb més de 80 anys en les seves tasques diàries. En aquest programa hi poden participar joves i adults a partir dels 16 anys. 

El consistori farà una campanya a les xarxes socials per atraure voluntaris
El consistori farà una campanya a les xarxes socials per atraure voluntaris | TarragonaDigital.com

Un altre projecte destinat a la gent gran és l'«Estones en companyia», on projecte de trobades a persones que se senten soles. Una iniciativa on es trobaran els participants amb la participació d'una psicòloga com a dinamitzadora. Les  trobades es realitzaran a la Llar de Jubilats de Riudoms  situada al carrer de Sant Jaume una hora a la tarda.

Una activitat lectora pels infants

La Fundació Jaume Bofill promou una activitat a la Biblioteca Municipal de Riudoms sota el nom  «LEXCIT. Lectura per a l'èxit educatiu». Un programa destinat als més petits de la casa i que té per objectiu  incrementar l'èxit educatiu dels infants. Els nens i nenes de 4t a 6è de primària podran participar en aquesta iniciativa juntament amb les tutories dels voluntaris, una hora a la setmana. 

«Banc del Temps», intercanvi de serveis

L'últim projecte solidari que impulsa el consistori riudomenc és el «Banc del Temps». Una iniciativa que promou  l’ajut mutu i l’intercanvi gratuït de serveis, habilitats i coneixements entre riudomencs i riudaurenques, que disposen de temps per prestar-los a aquelles persones que necessiten el servei però que no disposen de temps. Un projecte destinat al veïnat de Riudoms major de 18 anys.