Camí de la Mussara

Prohibeixen l'accés en vehicle al poble de la Mussara

La mesura pretén preservar l'entorn del poble i els espais naturals que l'envolten | Es podrà accedir caminant pel camí tradicional o per la carretera

L'accés amb vehicle al poble de la Mussara  queda prohibit i limitat als serveis d'emergències i personal autoritzat a partir d'aquesta setmana. Aquesta decisió s'ha pres d'ençà que el passat 28 d'octubre de 2020, l'Ajuntament de Vilaplana va adreçar una carta a la presidenta de la Diputació de Tarragona i al Delegat dels Serveis d'Assistència al Territori sol·licitant el tancament de l'accés de forma urgent a l'altura del Refugi de la Mussara de manera provisional i la seva corresponent senyalització.

En la carta que es va enviar des del consistori del municipi del Baix Camp, s'emplaçava a la Diputació a treballar conjuntament per fer realitat el projecte  de 'Condicionament de l'accés al Refugi de la Mussara. Carretera TV-7093 de la T-704 a la Mussara'. Aquest, redactat pels Serveis d'Assistència al Territori, contemplava la construcció d'una rotonda  just a l'accés del Refugi, així com el tall des d'aquest punt al poble de la Mussara.

Preservar l'entorn de la Mussara

La brigada de carreteres de la Diputació de Tarragona ha executat treballs de condicionament de l'aparcament del Refugi de la Mussara en els últims dies. En aquest punt es podrà aparcar el vehicle o fer la volta per tornar pel camí, ja que és on s'ha tallat  l'accés per la T-704 a la Mussara. A més, s'ha instal·lat la corresponent senyalització vertical per tal d'indicar el tall a la carretera i s'instal·larà una tanca provisional que impedirà el pas de vehicles.

Amb aquesta mesura, es pretén preservar  l'entorn del poble i els espais naturals que l'envolten. Tot i això, es podrà seguir accedint a la Mussara caminant pel camí  tradicional que transcorre del Refugi al poble o bé a peu per la carretera.