Imatge del nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics de Prades

Quilowatts d'altura: En marxa el punt de recàrrega de vehicles elèctrics més alt de la demarcació

Endesa X instal·la a Prades, a 950 metres, una estació d'abastiment ràpid amb tres connectors

La recàrrega ràpida de vehicles elèctrics al punt més alt de la demarcació de Tarragona ja és una realitat. Endesa X ha instal·lat a Prades, a 950 metres per sobre del nivell del mar, una estació d’abastiment de cotxes elèctrics que carrega els automòbils en uns vint minuts. Concretament, el carregador s’ha posat en marxa a l’estació de servei Petronor situada al nord el municipi, gràcies a un acord signat entre la companyia elèctrica i Agrícola Montsant S.L., gestora de la gasolinera.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La infraestructura, que ja està connectada a la xarxa elèctrica i a punt per rebre els primers usuaris, permet alimentar dos vehicles alhora, un emprant la recàrrega ràpida i l’altre la semiràpida. De fet, expliquen des d’Endesa, compta amb tres connectors: dos de càrrega ràpida de tipus CHADEMO i CCS2 (50 kW) i un de semiràpida (22 kW), fet que permet recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d’autonomia en 20 o 45 minuts, respectivament. A més, es tracta de carregadors universals que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Amb aquesta instal·lació, les Muntanyes de Prades gaudeixen ara d’un dels primers carregadors ràpids de l’interior del Baix Camp, en una ubicació que, segons Endesa X, és «estratègica per facilitar la mobilitat elèctrica i animar els habitants de la zona, uns 6.000 durant l’estiu, a fer el salt cap al vehicle elèctric». En aquest sentit, l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas Musoy, ha explicat que «des de l’Ajuntament donem suport a totes aquelles iniciatives que aposten per una mobilitat sostenible. Donem gràcies a Endesa i Agrícola Montsant per dur-ho a terme i esperem que animi als usuaris de cotxe elèctric a venir al municipi i, als nostres veïns, a comprar aquesta mena d’automòbils».

Amb tot això, aquest acord s’emmarca en el Pla de Desenvolupament d’Infraestructures d’accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que Endesa va presentar a finals del 2020, i que suposa una inversió de 65 milions d’euros. L’objectiu final és instal·lar, fins al 2023, 8.500 punts de recàrrega en indrets d’accés públic arreu de l’Estat. Les recàrregues de vehicles, precisament, es fa a través de l’aplicació per a mòbils d’Endesa X, Juice Pass, una plataforma digital on els usuaris podran localitzar l’estació de recàrrega més propera, conèixer-ne l'estat i, inclús, abonar les recàrregues amb targeta.