El passeig de Cambrils.

Quatre anys del 17-A: Cambrils recorda amb tristor, però també amb esperança, la seva nit «més fosca»

L'Ajuntament fa una crida a treballar per la concòrdia i la tolerància

L'Ajuntament de Cambrils ha fet una crida a «treballar per estendre la concòrdia, la dignitat i la tolerància entre les persones» en el quart aniversari dels atemptats del 17-A. El consistori ha fet públic un manifest en el qual demana excloure «qualsevol mena de violència» de la societat. 

El manifest recorda que avui fa quatre anys es va viure la nit més «fosca i dura». Una nit de la qual n'ha quedat un «trist record», però també «molts motius per valorar la vida». Per això, a més de fer arribar una abraçada a les famílies de les víctimes, l'Ajuntament demana mirar al futur «amb esperança».

Rebuig a la violència

«Cap mena de violència no té ni tindrà cabuda a Cambrils si troba al davant una societat madura i unida», expressa el text. El consistori recorda que ha engegat accions socials i educatives «per combatre la radicalització», creant nous espais de convivència «i projectes de dinamització comunitària». A les escoles també s'han engegat «accions per fomentar la reflexió, l'esperit crític i valors com la tolerància o l'empatia entre els més joves».

La fosca nit del 17 al 18 d'agost de 2017

Els fets de la nit del 17 al 18 d'agost del 2017 segueixen pesant en la memòria dels veïns de Cambrils. Aquella nit, després del brutal atemptat de la rambla de Barcelona, cinc membres de la mateixa cèl·lula terrorista van voler replicar l'acció. Tenien intenció d'entrar al passeig de Cambrils amb un vehicle, però van ser interceptats per un control dels Mossos.

La majoria van ser abatuts, tot i que un va fugir corrents i va clavar un ganivet a una dona, que acabaria morint. Finalment els Mossos també el van aconseguir abatre. L'atemptat va deixar nombrosos ferits, a més d'una víctima mortal.