Una ampolla de vi abocant vi en una copa, amb dues ampolles més al fons

Novetats sobre l'empresa investigada per un presumpte frau en l'etiquetatge de vins

Reserva de la Tierra ha presentat un concurs de creditors davant els Jujtats Mercantils de Tarragona

Reserva de la Tierra, empresa embotelladora i comercialitzadora de vi ubicada a les Borges del Camp, ha presentat un concurs de creditors als Jutjats Mercantils de Tarragona, segons ha avançat el digital 'Crónica Global'. L'empresa ha presentat suspensió de pagaments després que fa uns mesos iniciés la tramitació d'un expedient iniciat mesos enrere.

Segons el citat mitjà, Reserva de la Tierra, investigada judicialment per la presumpta falsificació de distintius de garantia de diverses DO, ha patit en els darrers mesos una aturada de vendes de la gran majoria de les seves marques de vins en supermercats arran de la investigació. Així mateix, l'empresa ha tingut problemes de liquiditat i dificultat per accedir a finançament bancari.

En aquest sentit, 'Crónica Global' ha assenyalat que «el balanç comptable fixa l’actiu en 25 milions d’euros i els deutes en 17, amb gairebé 10 milions d'euros en passius procedents de finançament bancari».

Una investigació encara en curs

La investigació contra l'empresa Reserva de la Tierra va arrencar el passat mes de juliol, amb una denúncia presentada pels consells reguladors de les DO Montsant, Terra Alta i la DOQ Priorat. Els Mossos d'Esquadra van fer una entrada i escorcoll a les instal·lacions de la companyia, on van intervenir «un gran volum d'ampolles amb suposat etiquetatge fals», així com rotlles d'etiquetes fraudulentes.

Durant el registre, que es va fer els dies 8 i 11 d'octubre de 2021, la policia catalana va intervenir 750.000 ampolles de vi i 3,2 milions de distintius de garantia falsos. En aquest sentit, segons noves informacions, la xifra de distintiu de garantia fraudulents seria encara major, ja que se n'haurien localitzat també en una impremta.

Setmanes després del registre, les DO Catalunya i Tarragona es van sumar a la denúncia d'un cas que investiga el Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus. En aquest sentit, la investigació, encara sota secret de sumari, va determinar que s'haurien introduït al mercat entre 8 i 10 milions d'ampolles cada any amb un presumpte etiquetatge fraudulent.

L'autoritat judicial va decretar també a quatre cadenes de supermercats que retiressin de la venda vins de diferents marques, embotellades a les Borges del Camp per Reserva de la Tierra, i que estarien afectades pel presumpte frau.