Ricard Gili (ERC Riudoms), nou cap de Secretaria d'Acció Exterior

Serà el candidat d'ERC a les pròximes eleccions municipals | Diumenge es presenta públicament amb l'exconseller de Justícia Carles Mundó

Ricard Gili serà el cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a Riudoms durant les pròximes eleccions municipals, una candidatura que ja es va anunciar fa uns quinze dies. Des de la setmana passada, a més, és cap de l'oficina de secretaria de la conselleria d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, actualment sota la direcció política d'Alfred Bosch. El nomenament es va signar dijous passat i, professionalment, per a Gili suposa fer el salt del grup municipal d'ERC a Barcelona a l'estructura d'una de les conselleries del govern català.

Abans d'aterrar a la Generalitat ha estat cap de gabinet del grup d'ERC a Barcelona, on ja va treballar amb Alfred Bosch, actual conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat. Amb el canvi d'ocupacions entre Ernest Maragall i Alfred Bosch, de la conselleria d'exteriors a la candidatura barcelonina del partit i viceversa, Ricard Gili també ha seguit el mateix camí que Bosch i ha creuat la plaça de Sant Jaume.

Mundó, pocs dies després de sortir de la presó
Mundó, pocs dies després de sortir de la presó | ACN

 

En clau local, aquest diumenge durà a terme un primer acte públic com a candidat nomenat pel partit. Acompanyat de Carles Mundó, conseller de Justícia cessat per l'article 155, faran una radiografia de la situació del procés català, però també del futur del país i, en menor mesura, del futur de Riudoms. Ricard Gili afirma que Riudoms ha tancat una etapa durant la qual ha aconseguit nous serveis i infraestructures, i planteja que cal pensar el Riudoms de les pròximes dècades, motiu pel qual, afirma, es presentarà a l'alcaldia riudomenca. L'acte serà diumenge, 13 de gener, a les 12 del migdia a la Sala Multiús del Casal Riudomenc.

Periodista, assessor i professor

Periodista de formació i professió, n'ha treballat més de deu anys entre RAC 1, Cadena Ser i agències de comunicació. En aquest darrer capítol, s'ha ocupat de tasques de consultor tant per a petites empreses com per a multinacionals. A més de la llicenciatura en Periodisme també és llicenciat en Història, Màster en Comunicació, Postgrau en Màrqueting Digital i professor a la Universitat Pompeu Fabra, a més de doctor amb una tesi sobre el procés català.