Oli nou amb DOP Siurana

Torna la Festa de l'Oli Nou a la Cooperativa Agrícola de Riudoms

Tindrà lloc el diumenge 7 de novembre, on els amants de l'or líquid podran degustar l'oli nou de primera qualitat

Un any més, els agricultors de la Cooperativa Agrícola de Riudoms organitzen la Festa de l'Oli Nou. Una cita que tenen marcada al calendari els amants de l'oli de qualitat, ja que tornaran a gaudir d'un dels millors olis de la zona, com és el de la cooperativa riudomenca.

Torna la festa de l'Oli Nou a Riudoms

Els amants de l'or líquid estan cridats el diumenge 7 de novembre a les 09.00 hores per gaudir d'una jornada plena d'activitats que començarà amb un esmorzar popular. Els assistents podran degustar pa torrat amb llonganissa, cansalada i arengades, tot amanit amb l'oli nou de la cooperativa. Seguidament, cap a les 10.00 del matí, es durà a terme la presentació i tast de l'oli nou a càrrec d'Eudald Salvat Mestre, tastador del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya. 

A continuació, tindrà lloc el «Show cooking»; que consisteix en la realització de demostracions culinàries amb oli nou de Riudoms a càrrec dels reconeguts cuiners locals Salvador Gras i Jaume Solé. A més la Festa de l'Oli Nou donarà pas a un concurs d'allioli, que proclamarà guanyador a aquell que aconsegueixi realitzar més quantitat d'allioli en 15 minuts. 

La celebració també vindrà acompanyada de l'actuació de la Colla Gegantera de Riudoms i amb la possibilitat de visitar l'exposició de dibuixos dels alumnes de les escoles riudomenques. A més, des de les 11.00 del matí fins a l'una, es durà a terme una Trobada d'intercanvi de plaques de cava. Per cloure la jornada, es repartiran els premis del concurs d'allioli.

Una cooperativa coneguda per elaborar un oli d'excel·lent qualitat

La Cooperativa Agrícola de Riudoms destaca per elaborar un oli de gran qualitat, amb la varietat d'oliva arbequina, una de les més comunes del Camp de Tarragona. Es tracta d'un oli acreditat com un dels millors de la zona, és per això que s'elaboren uns 500.000 quilos d'oli gràcies als socis de la cooperativa, que ofereixen les millors olives disponibles. A més a més, s'espera que enguany sigui una campanya en què l'oli serà d'una qualitat excel·lent, així doncs la Festa de l'Oli Nou esdevé una ocasió magnífica per poder degustar-lo i adquirir-ne garrafes i ampolles.

A l'Agrobotiga trobaràs tots els productes fets per la cooperativa

Situada dins del casc urbà de Riudoms, l'Agrobotiga de la Cooperativa Agrícola de Riudoms compta amb un ampli ventall dels productes que es realitzen. En aquest establiment, que destaca per oferir al client productes de proximitat i d'elevada qualitat, es poden trobar tots els productes típics de la cooperativa, així com altres productes que són d'ús quotidià per a la llar, entre els quals es troba l'oli.

Així que si no podeu assistir a la Festa de l'Oli Nou de Riudoms i volen comprar-ne no cal que patiu, allí podreu trobar garrafes i ampolles de diverses capacitats així com olives i fruits secs, entre d'altres. La botiga està oberta tots els dies de la setmana amb horari de matí i tarda i els diumenges al matí. Si ho preferiu, també podeu comprar en línia a través de la seva pàgina web i consultar tot el ventall de productes.