Cambrils obre el termini per a l'adjudicació de les Distincions municipals

Entitats i ciutadania poden fer els seus suggeriments fins al 28 de setembre

L'Ajuntament de Cambrils ha obert avui, i fins al 28 de setembre, el termini perquè entitats i ciutadania proposin persones, entitats o institucions que creguin que poden ser mereixedores dels reconeixements previstos en el reglament municipal de Nomenaments i Distincions d'Honor.

Aquestes distincions a les quals poden optar les cambrilenques i cambrilencs il·lustres són, segons les seves característiques o mèrits,  Fill Predilecte o Fill Adoptiu, la Medalla d'Honor de la Vila de Cambrils i la Menció Honorífica Municipal.

Un reconeixement al mèrit de les persones, entitats o col·lectius cambrilencs

Les propostes s'han de dirigir a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, tot indicant els mèrits que es creu que té la persona escollida per a rebre el reconeixement.  Així, i segons el Reglament d'Honors i Distincions de Cambrils, «han d'especificar el nom de les persones, entitats o institucions sol·licitants i els mèrits i les circumstàncies que concorren en la persona, entitat o col·lectiu a què es proposa distingir, aportant totes les dades i antecedents que es considerin necessaris i proposant si s'escau, la pràctica de les diligències convenients per complementar els fets que emparen la proposta de distinció».

Un cop recollides totes les propostes, la Comissió d'Honors i Distincions haurà de valorar i decidir per majoria absoluta si les persones, entitats o institucions presentades són mereixedores d'algun dels reconeixements. Un cop acordat, la decisió s'elevarà al Ple de la Corporació que, de nou, per majoria absoluta, prendrà la decisió definitiva.

L'acte de lliurament de les mencions, tindrà lloc en un acte institucional a principis de desembre, en el marc de la Festa Major de la Immaculada.

Mencions a la Policia Local i als Mossos d'Esquadra, per la seva tasca durant els atemptats

L'any passat es va fer el nomenament, a títol pòstum, del Cardenal Francesc Vidal i Barraquer, per la seva trajectòria a favor de la pau i del país. De la mateixa manera, es van concedir Mencions Honorífiques a Lluís Recasens Colom, per la seva implicació, vinculació i participació en el municipi de Cambrils; a Àngel Recasens Galbàs, a títol pòstum, per la seva gran vàlua i trajectòria musical i pedagògica tant a Cambrils com a altres municipis veïns; i a Antoni Llorens i Olivé, per la seva trajectòria en el món del cinema i «la seva manera d'entendre'l».

A causa dels tràgics fets del mes d'agost de l'any passat, també es van concedir Mencions Honorífiques al Cos de la Policia Local de Cambrils i els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Cambrils.

La policia local de Cambrils després de rebre la Creu de Sant Jordi
La policia local va rebre també la Creu de Sant Jordi del Parlament de Catalunya | cedida