Persones a l'església de Sant Jaume de Riudoms

Sorpresa: Les obres de l'església de Riudoms deixen al descobert una gran troballa

El passat dia 8 de setembre es va dur a terme una visita d'obres al temple

Gran sorpresa a Riudoms. Les obres de remodelació del paviment de l'església parroquial  de Sant Jaume han deixat al descobert diferents elements de gran interès arquitectònic i patrimonial. Tal com ha anunciat l'equip d'arqueòlegs a les xarxes socials, els treballs han permès identificar una cripta i vasos funeraris que «podrien pertànyer a col·lectius de caràcter professional, religiós i personatges distingits del municipi».

Les obres també han deixat al descobert el paviment original del temple, que data del segle XVII. Són promogudes per l'Arquebisbat de Tarragona i compten amb una subvenció FEDER. Per la seva banda, els treballs són executats per les empreses Vesta Rehabilitación i Arqueòlegs.cat.

En aquest sentit, tal com informa la parròquia, el passat dia 8 de setembre es va dur a terme una visita d'obres  «ja que qualsevol procés que es du a terme a la nostra parròquia, declarada BCIN, és supervisat per la mateixa parròquia en primera instància, també per la comissió de la delegació de l'Art Sacra de l'Arquebisbat de Tarragona, per la delegació de Patrimoni de l'Arquebisbat de Tarragona, pel departament de Cultura de la Generalitat i també pels arquitectes i aparelladors responsables del Pla Director de la parròquia i pels arqueòlegs designats des del departament de Cultura de la Generalitat».

Els treballs formen part de la tercera fase del Pla Director de la parròquia, que actualment contempla que en la tercera fase s'aixequi el paviment, es facin les excavacions arqueològiques necessàries, es faci el sanejament per millorar les humitats i que es faci la instal·lació elèctrica nova.