El Mystic, el gos robat a Riudoms, a casa seva

Final feliç: Troben a centenars de quilòmetres el cadell de beagle robat a Riudoms

Han trobat el Mystic al mercat municipal de Manlleu, a la comarca d'Osona

Un mes, una setmana i un dia després del robatori, el Mystic ha tornat a casa seva. El cadell de beagle robat en un mas ubicat a Riudoms, a la partida Blancafort, ha sigut recuperat per la seva família.

Una trista aventura que han viscut al voltant del seu cadell que va començar amb un robatori, la posterior recerca, intents d'estafa i, finalment, la felicitat de retrobar-se amb el seu beagle gràcies a la col·laboració ciutadana.

La família del gos, en un missatge a les seves xarxes socials, expressava que «existeixen persones que són àngels». En aquest sentit també han agraït a tothom la difusió que han fet del robatori i la recerca del Mystic.

A gairebé 200 km de Riudoms

El passat 6 d'abril,  una família de Riudoms era víctima d'un robatori a casa seva. Dues persones van entrar al mas ubicat a la partida Blancafort i van endur-se el cadell de beagle, el Mystic, que per llavors tenia dos mesos i portava un collar de color verd fluorescent.

La Policia Local els comunicava que veïns de la zona els havien vist caminant direcció a Reus, a l'alçada del Desguace Damian que hi ha entre totes dues localitats del Baix Camp.

Els lladres, segons comunicaven, eren dos nois entre 25 i 30 anys, que anaven vestits amb pantalons i jerseis negres. Un d'ells portava cabell curt negre i barba llarga i pell fosca amb ulleres de sol. L'altre portava el cabell curt i rossenc amb ulleres per a veure i també de pell fosca. Tots dos tenien una alçada «estàndard» i constitució prima.

Durant els primers dies de la desaparició, la inquietud va ser constant. Fins i tot, la família va rebre una trucada amb un intent d'estafa. En concret, un home els va trucar dient que «uns gitanos li havien ofert el cadell per 100 euros a Lleida».

El presumpte estafador els deia que no tenia els diners, però que «si li enviàvem els 100 euros per Bizum, el recollia». Davant d'aquesta informació, es va informar els Mossos d'Esquadra, els quals van informar que era una estafa.

Després d'un mes i mig de recerca, aquest 12 de maig han informat que han recuperat el Mystic. Segons han explicat, ha estat trobat al mercat municipal de Manlleu, a la comarca d'Osona, a gairebé 200 quilòmetres d'on va ser robat.

Expliquen que una noia, juntament amb la policia local, ho han vist i han alertat de la troballa a la família. Tot seguit es va recuperar i es va portar fins a casa seva, on actualment està.

Un cadell de beagle robat a Riudoms
El Mystic trobat en un mercat de Manlleu | Twitter / @esther_blanes