Una de les 'tonyitapes' de les Jornades de la tonyina

Les Jornades de la Tonyina de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’inauguraran amb la XV Tonyinada

Del 29 de maig al 13 de juny, a una vintena de restaurants del municipi i de l'entorn s'hi oferiran menús i 'tonyitapes'

Tot preparat a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant  per celebrar les XXI Jornades de la Tonyina.

En aquesta edició, que s'allargarà fins al 13 de juny, hi participaran  20 establiments del municipi i de l'entorn, 7 més que en la darrera, que va tenir lloc l'any 2019, perquè el 2020 la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament va haver de suspendre-la, a causa de la situació sanitària.

Durant aquests dies, a vuit d'aquests establiments, s'hi oferiran menús amb la tonyina  com a ingredient protagonista; i a la resta se serviran les 'tonyitapes', és a dir, tapes elaborades amb tonyina per un preu de 3 euros amb beguda inclosa — aigua, cervesa o vi —.

Tothom que s'hi apropi per gaudir d'aquestes jornades tindrà l'oportunitat de tastar diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners que, després de 21 edicions, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona.

Enguany, les Jornades de la Tonyina s'inauguraran amb la XV Tonyinada, una ruta de tapes pels establiments participants en lloc de la jornada gastronòmica que s'organitzava al matí a la Plaça Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant.

Totes les persones que tastin i valorin les 'tonyitapes' aquest cap de setmana, així com aquelles que gaudeixin dels menús, podran participar en el sorteig de diversos premis.

Només haureu d'omplir la butlleta  de valoració de les 'tonyitapes' i el formulari  dels menús gastronòmics que s'entregaran a qualsevol dels bars  o  restaurantsparticipants i dipositar-lo al mateix establiment.

Entre els premis que se sortejaran, per gentilesa de diversos establiments del municipi i de les comarques de Tarragona, hi ha 5 hores a les pistes municipals de raqueta; 2 Family sailing, 1 neteja facial vegana; un parell d'abarques blanques; una sortida en moto d'aigua per a dues persones; 2 batejos de mar; 2 entrades per al Karting Salou i una sessió de llit flotant Thermo Spa + 1 sessió d'hidromassatge.

Una de les 'tonyitapes' de les Jornades de la tonyina
Les Jornades de la Tonyina s'inauguraran amb la XV Tonyinada | Cedida

Establiment parcicipants en les XXI Jornades de la tonyina

Hospitalet de l’Infant: Bar Marc Café, Bar Mediterrani, Bar Cerveseria Cal Rullo, Bon dia Bon Profit, Bar D’Antis, Deviteca, Rachel&Co., Rebost Ca Belardo, Restaurant Blauverd, La Perla Negra; Le P’tit Normand, Restaurant Nàutic, Restaurant Pizzeria Amalfi, Restaurant Sancho, Restaurant Topolino, Restaurant Pizzeria Can Donatello i Restaurant Vane’s.

Vandellòs: Can Macari.

Masboquera: El Rebost de la Nuri.

Pratdip: La Cuina d’en Carlos.

Trobareu més informació a la web de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i al fullet informatiu de les jornades.