Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Castellvell del Camp des de l'ermita de Santa Anna

Veïns de Castellvell del Camp rebutgen la recollida de brossa porta a porta

Han iniciat una recollida de signatures perquè s'elimini l'obligatorietat del servei

La comunitat de propietaris carrer de la Costa de Castellvell del Camp i altres veïns del municipi del Baix Camp han iniciat una recollida de signatures contra la nova modalitat de recollida porta a porta (PAP) de la brossa que s'ha implementat recentment. En aquest sentit, els veïns han mostrat el seu rebuig a l'obligatorietat del servei i demanen a l'Ajuntament que aquest sigui voluntari.

En un comunicat de premsa, aquest grup de veïns del Castellvell del Camp han assenyalat que la nova modalitat de recollida PAP té molts inconvenients que no s'han tingut en compte, com la incompatibilitat d’horaris, els obstacles que suposa per a persones amb problemes de mobilitat i de visió, el vandalisme, la falta de control o el col·lapse de trànsit i sorolls dels vehicles que fan la recollida.

Així mateix, també consideren que el fet de «tenir el poble ple de cubells provocarà que tinguem plagues de rates i insectes, com ha passat a altres municipis del nostre entorn».

Demanen més contenidors i que el PAP sigui voluntari

Els veïns, que lamenten que no se'ls hagi tingut en compte, consideren que el nou sistema PAP provoca una despesa innecessària pel poble en la compra de cubells i altres accessoris. En aquest sentit, demanen que es consideri l'opció del porta a porta com a voluntària i que s'habilitin més contenidors aeris per a qui no vulgui seguir el PAP.

Així mateix, asseguren que «hi ha alguns temes que no s'han tingut en compte, com per exemple, on van els cubells de les persones que viuen en blocs de pisos. Entenem que si aquest sistema no el posen a les ciutats perquè no és viable, als pobles tampoc s'hauria d'instaurar».

Finalment, afirmen que «tampoc trobem ètic que els disseminats tinguin una rebaixa del 50% del rebut de la brossa. Entenem que la gent que no volem participar en el PAP també hauríem de tenir aquest descompte».

En el comunicat, els veïns asseguren que «algunes persones afectades ens veiem obligades a agafar el cotxe per anar a l'únic punt habilitat al poble per a tirar la brossa o, fins i tot, hi ha veïns que es veuen obligats a tirar-la a Reus per no haver d'anar a donar tombs pel poble a tirar la brossa».