Pratdip

Pratdip prepara mobilitzacions per oposar-se al projecte de parc eòlic que es vol instal·lar al poble

S'han posat en contacte amb la GEPEC i altres entitats per tirar-ho endavant

L'Ajuntament de Pratdip s'ha vist immers en una polèmica al voltant de l'avantprojecte del parc eòlic Vandellòs 1, situat al municipi del Baix Camp. El projecte, segons informen a TarragonaDigital, es va iniciar el passat 19 de març, però expliquen que «ningú va dir res» als veïns i veïnes del poble. Ara, després d'iniciar-se el procés, queden 30 dies hàbils perquè des del consistori faci al·legacions  del projecte. Si no hi ha indicacions en contra del projecte, aquesta tirarà endavant.

En contra del projecte

Els veïns i veïnes de Pratdip, després d'assabentar-se de l'avantprojecte per acollir el parc eòlic  al terme municipal, va sol·licitar tota la informació del mateix a l'Ajuntament. Aquest, si s'acaba instal·lant al municipi del Baix Camp, estarà en una zona a tocar de la urbanització de Bonmont, on hi ha el Club de Golf, i de la urbanització les Planes del Rei. Constarà de set aerogeneradors d'uns 200 metres d'altura.

Davant l'enrenou que s'havia generat al voltant del parc eòlic, els veïns es van reunir  al municipi per debatre aquest incident. Segons expliquen, l'alcalde no va aparèixer per la zona, mentre alguns regidors  van anar a parar l'orella per la indignació del poble. 

Per fer front a aquesta situació, s'han posat en contacte amb la GEPEC  i altres entitats per fer oposició  al projecte. Els pratdipencs assenyalen que el municipi començava a arrencar amb el turisme rural de qualitat i, el fet de tenir «molins», no és una bona carta de presentació del poble i no agrada. Així mateix, estan preparant mobilitzacions  al poble per aturar el parc eòlic. 

Pròximament hi haurà reunions entre els municipis afectats —Pratdip, Vandellòs i Tivissa— per parlar-ne.