Signatura oficial de l’Acord de col·laboració per a la prestació del servei de policia local de Torredembarra, Creixell i Altafulla

La iniciativa pionera a Torredembarra, Creixell i Altafulla que ja és una realitat

Les policies locals dels tres municipis del Baix Gaià col·laboraran i cooperaran per millorar l'eficàcia i la prestació del servei

Ja és oficial l'acord de col·laboració i cooperació entre les policies locals de Torredembarra, Creixell i Altafulla. Els alcaldes dels tres municipis, Eduard Rovira, Jordi Llopart i Jordi Molinera han dut a terme la signatura oficial a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra.

Els objectius principals d'aquest acord és millorar l'eficàcia i la prestació del servei entre aquests tres municipis del Baix Gaià, possibilitar l'estalvi econòmic i donar seguretat jurídica a les actuacions dels efectius de qualsevol dels tres cossos policials en qualsevol dels termes municipals.

El compromís de tots tres consistoris és de quatre anys. A partir d'aquests, s'haurà de renovar. A més, la presidència de la comissió directiva serà rotatòria entre els alcaldes. El primer any la presidirà Torredembarra, seguida de Creixell i finalment Altafulla.

La iniciativa és pionera a la demarcació de Tarragona i a Catalunya. Un acord que s'ha gestat paral·lelament en tres localitats de la demarcació de Girona: Cassà de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella.

L’eina de l’acord permet posar els màxims recursos a disposició de la millora del servei. Les policials locals seguiran treballant coordinadament amb els Mossos d’Esquadra.

A l’acte de signatura de l’acord, a més dels alcaldes, han estat presents els caps de les policies locals de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal; de Creixell, Antonio Dote, i d’Altafulla, Jordi Gil. També hi ha assistit la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l'Àmbit Local de la Generalitat, Begoña Curto; el cap de l'ABP Tarragonès dels Mossos d'Esquadra, Ramon Franquès, i el cap de Seguretat Ciutadana de l’ABP Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Francesc Bernal.