FIC-CAT

El FIC-CAT de Roda de Berà s'alia de nou amb el festival de cinema de Sitges

Per cinquè any seguit, el festival rodenc incorporarà l'espai Pantalla Sitges

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i el FIC-CAT de Roda de Berà han renovat el seu acord de col·laboració, fet que permet al festival rodenc donar visibilitat al cinema fantàstic realitzat al nostre país. L’acord permet al FIC-CAT programar diferents títols de ciència ficció, terror i fantasia que han passat per Sitges, i consolida una col·laboració que permet difondre i posar de manifest la importància que té el cinema fantàstic dins l’audiovisual català i, d’aquesta manera, contribuir a la seva visibilitat.

L'espai Pantalla Sitges, per cinquè any al FIC-CAT de Roda de Berà

L’espai Pantalla Sitges serà present al FIC-CAT, per cinquè any consecutiu, apadrinada pel Festival de Sitges. L’entrada serà lliure. Àngel Sala, director del Festival, serà present a Roda de Berà la nit del diumenge 9 de juny per presentar la secció i per seguir de prop el desenvolupament del FIC-CAT. Sala és coneixedor del Festival, ja que ha format part del Jurat i ha estat present en diverses edicions.

La pel·lícula que es projectarà és ‘Angoixa’, del desaparegut Bigas Luna (1946-2013), una producció de Luna Films de 1987 que va suposar la primera incursió del realitzador en el cinema de terror. Aquell mateix any la pel·lícula  es va presentar al Festival de Sitges i, posteriorment, l’any 2011 es va recuperar per a l’espai Sitges Clàssics.

Produïda per Pepón Coromina, i amb una excel·lent fotografia de Josep Maria Civit —qui rebrà l’homenatge FIC-CAT 2019— Angoixa es va rodar íntegrament a Catalunya, talment com si fos una producció nord-americana. Bigas Luna va confessar que  s’havia inspirat en una interpretació peculiar de l’estil d’Alfred Hitchcock. El FIC-CAT, doncs, escalfa motors per a la seva propera edició entre el 8 i el 15 de juny d'enguany. Roda de Berà ja respira cinema.

També et pot interessar