Presentació dels actes de la Festa Major de Sant Antoni d'Altafulla 2020

La Festa Major 'petita' d'Altafulla presenta una programació amb actes festius i adaptats

La festa se celebrarà entre el 4 i el 13 de setembre | El consistori fa una crida al civisme i a la responsabilitat

La festa 'petita' d'Altafullaarribarà al municipi del 4 al 13 de setembre.  La Festa Votiva del Quadre de Sant Antoni 2020 'La Petita' presenta una programació reduïda i  adaptada a l'actual situació de pandèmia, on no se celebraran cercaviles ni revetlles, però sí que es realitzaran activitats d’entrada lliure, amb aforament limitat i reserva prèvia.

El  programa ha estat presentat aquest matí a la plaça de l'Església d'Altafulla i a l’envelat que s’instal·larà al  Parc del Comunidor. Els regidors de Festes i Cultura, Àlex Cañas i Gemma Maymó, respectivament, han estat els encarregats de donar-ne els detalls.

Els actes començaran el pròxim divendres, 4 de setembre, amb els  coets d'esclat de Festa Major i el repic de campanes, i els hi posarà fi el castell de focs  a càrrec del Grup de Diables d’Altafulla

Humor i cultura, 200 anys de l'aparició del Quadre de Sant Antoni

Pel que fa als actes més festius, el regidor de Festes, Àlex Cañas, ha destacat la Nit d’humor  amb monòlegs de Javi Sancho i Guillem Estadella, que serà presentat per Júlia Creus, actriu reconeguda pel paper de Mònica a la popular sèrie Merlí de TV3; i la Festa d’Inflables  a la Piscina Municipal.

Per altra banda, en l'àmbit cultural  la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha posat en valor la presentació del domàs dels 200 anys del vot de poble a Sant Antoni i la baixada de la representació del Quadre fins a l’Església de Sant Martí, que serà acompanyada per la Cobla Reus.

El domàs ha estat creat amb motiu de celebració del 200 aniversari  de l’aparició del Quadre de Sant Antoni  que, segons diu la tradició, va suposar la desaparició de la pesta a la Vila Closa.

Festa Major amb responsabilitat

Malgrat l'ambient festiu i de celebració, Cañas ha fet una crida al civisme i a la responsabilitat de la ciutadania, mantenint i respectant les mesures de seguretat i precaucions per evitar riscos de rebrot de coronavirus, durant el desenvolupament dels actes.

En aquest sentit, ha recordat que l’ús de mascareta a tots els actes programats és obligatori encara que es realitzin a l’aire lliure, així com respectar les mesures de seguretat i higiene que marca l’organització mantenint les distàncies i arribar als actes amb suficient antelació  per no generar aglomeracions.

Com en molts altres actes culturals i festius organitzats arreu del territori, caldrà recollir les  invitacions prèviament a l’Ajuntament d'Altafulla o a l’Oficina de Turisme  en horari d'atenció al públic, on caldrà facilitar les dades personals per poder efectuar la reserva.