Cartell d'obres a l'AP-7 a Torredembarra

Afectacions al trànsit a l'AP-7 a Torredembarra: obres a la zona dels antics peatges

També es veuran afectades l'N-340 i la T-214

El trànsit de l'autopista AP-7 es veu afectat durant aquest dilluns i dimarts per les obres de recuperació dels vials de la via després de l'eliminació dels peatges. Una mesura que es produeix a la sortida 32, la de les localitats del Baix Gaià, Torredembarra i Altafulla

En aquest sentit, entre les 7 i les 22 hores dels dos dies, romandrà tancat l'accés per als vehicles que vulguin accedir o incorporar-se a l'AP-7 per la sortida 32 en direcció sud. Això afectarà el trànsit que circula per l'N-340, la T-214 i els provinents de Torredembarra i Altafulla i que vulguin accedir a l'autopista direcció València.

A més, aquest dilluns també hi haurà restriccions, tot i que sense tall de trànsit, per a la sortida de vehicles que circulen per l'AP-7 en direcció Tarragona-Castelló-València i que vulguin sortir direcció N-340, T-214, Torredembarra i Altafulla.

Durant les afectacions per les obres, les alternatives per incorporar-se o sortir de l'autopista AP-7 es podran fer a través de la sortida 31, al punt quilomètric 220,2 al Vendrell, o a la sortida 33, al quilòmetre 247 de la via, a Tarragona.

La fi de la concessió

La concessió de l'autopista AP-7 entre Tarragona i la Jonquera va acabar el passat 31 d'agost de 2021. Una mesura que va suposar deixar lliure de peatges 258 quilòmetres d'autopista a Catalunya i que s'ajuntava amb la resta de trams alliberats el 2020 i 2021, sumant més de 450 quilòmetres sense peatges.

Tot això ha permès que actualment la Xarxa de Carreteres de l'Estat a Catalunya estiguin lliures de peatges. A més, des que van finalitzar les concessions, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha treballat per adequar les autopistes a la nova realitat del trànsit.