El primer judici del cas Torredembarra s'ajorna fins a febrer i març

Segons les primeres dates dictades pel jutge, s'havia de celebrar entre el 15 i el 31 d'octubre d'enguany

El primer judici del cas Torredembarra s'ajorna fins als mesos de febrer i març de 2019. La vista, que havia de servir per jutjar el cas dels lloguers contractats per l'Ajuntament de Torredembarra durant l'època de Daniel Masagué com a alcalde, havia de celebrar-se entre el 15 i el 31 d'octubre, segons el primer dictamen judicial, del passat mes de maig.

Després que diversos advocats de la defensa sol·licitessin el canvi de dates per qüestions d'agenda, finalment el judici se celebrarà del 18 al 21 i del 25 al 28 de febrer, així com del 4 al 6 de març, segons les diligències judicials a les quals ha tingut accés BaixGaiàDiari.cat.

El primer judici del cas Torredembarra

Hi ha quinze acusats en el judici  —la llista encara inclou la recentment traspassada Esther Agulló, exinterventora de l'Ajuntament que, òbviament, cau de la causa. La Fiscalia creu que es van produir delictes en el lloguer del local de Clarà i el de la comissaria de la policia local. 

L'alcalde Daniel Masagué és sobre qui recau una petició de pena més gran per part de la Fiscalia: quatre anys i mig de presó. A la llista d'acusats també hi consten sis exregidors més: Francisca Felguera, Santiago Ardèvol i Pere Font (CiU); José Oviedo (PP), Ignasi Duran (GIT) i Juan Pérez (L'Agrupació).

La resta d'acusats són els tècnics municipals Montserrat Córcoles, Jaume Vila i Vicenç Ruiz; l’advocat Xavier Xifrà i els propietaris dels locals, els empresaris Rafael Jiménez i Vicente Sánchez. La catorzena acusada és una persona jurídica, l'empresa Gescat Vivendes en Comercialització SL. A més, consten com a responsables civils subsidiàries les empreses Utillajes Rafael Onieva SL, Dica Torredembarra SL i Vicsan Gestión Patrimonial SL.

Així doncs, si no hi ha més modificacions, el primer judici pel cas Torredembarra se celebrarà quatre anys i set mesos després que la Guàrdia Civil irrompés al Castell i detingués —el 26 de juny de 2014— Daniel Masagué i sis més dels seus regidors del govern municipal —format, llavors, pels sis regidors de CiU, els dos del PP i l'únic edil del GIT. Quedaran encara vuit peces separades més per resoldre.