L'alberg d'Altafulla dona a la Vila Closa, el nucli històric del municipi

L'alberg d'Altafulla acollirà contactes de positius de Covid-19 per poder fer les seves quarantenes

L'espai pertany a la Generalitat | Es posarà en marxa la setmana que ve i està adreçat a persones en situació de vulnerabilitat

La Generalitat, mitjançant el Departament d'Afers Socials i Famílies, habilitarà l'alberg d'Altafulla per tal que contactes estrets de positius de Covid-19 de tot el Camp de Tarragona puguin fer-hi la quarantena. Segons han confirmat fonts del Govern a l'ACN encara s'està acabant d'analitzar a quins perfils d'usuaris s'adreçarà el recurs, que serà temporal, però es vol que es posi en marxa la setmana que ve. La voluntat és que persones en situació de vulnerabilitat que no poden fer el confinament  amb seguretat als seus domicilis s'hi puguin allotjar uns dies. La gestió de l'espai tindrà el suport de la Creu Roja i de l'Ajuntament.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Principalment acollirà contactes estrets de positius de Covid-19 i que han de confinar-se, però que per «les condicions que tenen al seu domicili no poden fer-ho amb totes les garanties», assenyala Anna Sabaté, coordinadora provincial de Creu Roja Tarragona. Ja sigui «perquè conviuen amb altres famílies o no tenen separacions  d'espai» a casa seva, detalla Sabaté. Es tracta generalment de persones en situació de vulnerabilitat.

L'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, assenyala que al consistori li sembla «perfecte» que la Generalitat doni aquest ús a l'alberg i assegura que hi donaran suport col·laborant amb la gestió dels residus. Entre aquests hi ha mascaretes, un fet que no preocupa el batlle perquè a priori han de ser de persones negatives  de Covid-19 i no suposen un risc superior «de les que es llancen a les papereres o contenidors» del municipi. La setmana passada ja es va posar en marxa un equipament similar a Sant Jaume d'Enveja (Baix Ebre). L'Alberg Casa Gran d'Altafulla forma part de la Xarxa d'Albergs de Catalunya (Xanascat) i és propietat de la Generalitat.