Jordi Molinera i Natàlia Sanz, amb una de les targetes moneder

Altafulla posa en circulació 500 targetes moneder per gastar en una trentena de comerços locals

Cada targeta té un preu de 20 euros, i l'Ajuntament en regala 20 més | La campanya vol donar oxigen als establiments altafullencs

Pagar 20 euros i obtenir-ne 40 per gastar en un ampli ventall de comerços locals d'Altafulla. Aquesta és la premissa bàsica de la campanya 'Jo compro a Altafulla', presentada aquest dijous per l'Ajuntament  del municipi i que ja compta amb el suport d'una trentena d'establiments interessats que s'han adherit. D'aquesta manera, el municipi  del Baix Gaià se suma a la llista d'altres localitats de l'entorn que han optat per estratègies similars amb l'objectiu d'estimular i reimpulsar la compra en els comerços de la vila.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La fòrmula és senzilla: el consistori posarà en circulació un total de 500 targetes moneder que es podran comprar per 20 euros i seran vàlides per a gastar en qualsevol dels comerços locals que s'habi adherit prèviament a la campanya comercial, i que estarà degudament senyalitzat per evitar confusions. L'Ajuntament d'Altafulla aportarà, de regal, altres 20 euros a la targeta moneder, de manera que cada altafullenc  en pagarà 20 i en podrà gastar 40 a través de la iniciativa. «És una manera d'ajudar als nostres petits comerços, que estan patint una situació molt complicada arran de la pandèmia», ha subratllat la regidora municipal de Comerç i Turisme, Natàlia Sanz.

Per cada targeta, el client pagarà 20 euros i l'Ajuntament d'Altafulla n'afegirà altres 20 per comprar als comerços del poble

Les targetes  es podran adquirir des d'aquest divendres 26 de febrer a l'Oficina de Turisme de la vila, i estaran disponibles durant cinc setmanes, fins al 9 d'abril. «Esperem una gran acollida», ha presentat Sanz, «i si exhaurissim les 500 targetes no descartem una reedició  per tal que cap ciutadà que en vulgui fer ús quedi exclòs». El termini dels comerços  per adherir-se a l'oportunitat expira aquest dijous i a hores d'ara ja són una trentena d'establiments els que han confirmat que formaran part de l'experiment.

Molinera i Sanz presenten les targetes moneder en un comerç local d'Altafulla
Les targetes moneder volen suposar un nou impuls per al comerç local d'Altafulla | Toni Cabanillas

«Esperem que funcioni!», comenta l'Anna Vidal, simpàtica com sempre. Ella regenta la històrica papereria 'Regal i Paper' al centre de la vila, i és una de les comerciants que formarà part de la campanya  a partir de demà. «Serà una molt bona notícia si ens ajuda a incentivar les vendes  en un moment tan difícil», explica, «en què els comerços locals estem patint molt». L'Anna tem que «l'auge del comerç on-line està arrasant» i s'aferra a que «la gent també vulgui conservar les compres a la botiga  física» que els permeti seguir-se guanyant la vida en els pròxims anys. Veu amb bons ulla la iniciativa i torna rere el mostrador per si algun client es decideix a creuar la porta.

La campanya preveu un impacte de 20.000 euros sobre els comerços d'Altafulla i es podria repetir en uns mesos

Per poder formar part de la campanya, és imprescindible que els comerços tinguin la seu social a Altafulla  i que la seva superfície total sigui inferior als 500 metres. «El nostre objectiu és donar oxigen als comerços petits», reivindica la regidora. En el cas dels compradors de les targetes, han de ser majors d'edat i estar empadronats al municipi. L'alcalde Jordi Molinera calcula que la campanya pot tenir un impacte de 20.000 euros sobre el comerç local altafullenc, i ha obert la porta «a recarregar  les targetes i repetir la campanya en altres moments de temporada baixa com ara la tardor».

Molinera contempla quatre possibles períodes de campanya durant tot l'any, que deixarien un impacte acumulat de 80.000 euros sobre el teixit comercial  altafullenc «i podrien ser de molta ajuda, no només per als comerços sinó també per a les famílies» que es beneficiïn de la bonificació del 50% de la despesa. Sanz i Molinera han recomanat, doncs, «que ningú llenci les targetes  a la brossa» per tal de poder-les fer servir en futures recàrregues.

La regidora de Turisme ha subratllat «el patiment» dels comerós locals que obren tot l'any i «la gran incertesa» sobre l'arrencada dels comerços estacionals de cara a les pròximes setmanes. Confia que «no haguem de veure a ningú abaixar la persiana», i creua els dits per «una Setmana Santa de certa normalitat» que pugui «fer aguantar tots aquests comerços de cara a una possible quarta onada» del virus. La campanya vol avançar-se a les incerteses i les targetes moneder d'Altafulla estaran a la venda a partir de demà divendres.