Torredembarra ampliarà el cementiri pel seu jardí central

L'Ajuntament ha pressupostat 100.000 euros per a aquesta obra, prevista per enguany

Torredembarra ampliarà, aquest any 2019, el cementiri municipal. Es tracta d'una acció perseguida de fa anys i que ha de garantir un servei que, per raons òbvies, és de bàsica necessitat. El cementiri torrenc necessita recuperar el nombre de nínxols disponibles i això s'assolirà per una doble via. La primera, aquestes obres d'ampliació. La segona, el nou reglament del cementiri, que es treballa des de fa anys i que ha de rubricar-se els pròxims mesos.

Les obres d'ampliació, però, estan contemplades al pressupost municipal per aquest 2019, on s'hi destina una partida de 100.000 euros. Si no hi ha cap imprevist, doncs, serà enguany quan la Torre vegi ampliat el seu cementiri.

L'ampliació del cementiri de Torredembarra, al jardí central

El cementiri torrenc consta de tres espais rectangulars. L'ampliació no consistirà a construir-ne un quart. «És una opció molt més cara, però sobretot no volem fer molt més gran el cementiri i perdre l'essència que té, de cementiri de poble, on moltes persones hi passen moltes hores», explica a BaixGaiàDiari.cat el regidor de Via Pública i Manteniment, el socialista Vale Pino.

L'aposta, doncs, de l'actual govern, passa per aprofitar el jardí central, és a dir, el que es troba al centre del segon espai del cementiri. «Es tracta d'una zona verda on només hi ha arbrat, no com al primer i tercer espai, on sí que hi ha tombes», detalla Pino. D'aquesta forma, doncs, la idea és instal·lar uns mòduls al centre d'aquesta zona enjardinada, obrint desenes de nínxols més en aquest nou espai, on tindria cabuda una nova illa del cementiri municipal.

«Volem respectar els arbres que hi ha en aquesta zona verda, i encabir un nou mòdul de nínxols, perquè és un espai prou ampli que podem aprofitar», explica Vale Pino a aquest mitjà. Amb aquests nous espais i els que es recuperin a través del nou reglament, «tindrem nínxols garantits al cementiri municipal de la Torre per molts anys», explica l'edil responsable de Manteniment.

Espais també per a les incineracions

Aquesta ampliació de nínxols se suma a  l'augment de columbaris al cementiri municipal de la Torre, davant de la demanda de persones que volen dipositar les cendres dels seus familiars difunts. A més, el consistori també estudia la possibilitat de col·locar, al jardí del tercer espai del cementiri, una «olivera dels records», un espai simbòlic on també es puguin dipositar les cendres dels éssers estimats.