Un dofí mort en una platja de Torredembarra

Apareix un dofí mort a la platja de Torredembarra

No és el primer cop que es troba un cetaci a la costa tarragonina

Trista troballa a la platja  de Torredembarra. El cadàver d'un dofí ha aparegut a la costa del Baix Gaià. Per l'aspecte en què ha arribat el cetaci, estava mort des de fa uns dies i ha arribat a la sorra de la platja torrenca amb un to molt negre i la part de la cua, blanca.

Quan hi ha aquestes troballes a les platges, el procediment és alertar al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, perquè se'n faci càrrec del dofí.

Dofins morts arriben a la costa tarragonina

L'arribada del cos del dofí a la costa tarragonina no és la primera vegada que succeeix. Aquest 2021, a la platja del Francàs del Vendrell apareixia un dofí mort a la sorra el 15 de febrer. En aquest cas, els temporals de Llevant que hi havia hagut en les últimes dates podien haver provocat l'empenta del cos de l'animal fins a la sorra de la platja.

Dies més tard, el 7 de març, tornava a aparèixer un cetaci a la mateixa platja del Vendrell, la del Francàs. La Policia Local del Vendrell va seguir el mateix procediment alertant al Departament corresponent de la Generalitat perquè se'n fes càrrec del dofí.

La sorpresa, però, va ser el 8 de març a la platja de Llevant de Cunit. A l'espigó número 7 es va alertar de l'aparició d'un cos de grans dimensions que surava i finalment fetes les comprovacions es va descobrir que era un exemplar d'animal boví, una vaca o una vedella, de grans dimensions i en avançat estat de descomposició.