Imatge d'un jardiner plantant un arbre a Torredembarra

Planten 45 arbres a Torredembarra per esmorteir l'efecte illa de calor

La plantada s'ha fet a Cal Llovet i a l'Hort del Nap

L'Ajuntament de Torredembarra finalitza aquests dies la plantada de 45 arbres al parc de Cal Llovet i a l’entorn de l’espai de socialització d’animals de companyia de l’Hort del Nap, posant així punt final al pla d’accions d’esmorteïment de l’efecte illa de calor de Torredembarra. En aquest sentit, la regidoria de Sostenibilitat ha invertit 33.487,96 euros i una subvenció de 13.395,18 euros del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que s’han triat uns espais amb una important manca d’ombra i que al mateix temps són utilitzats per persones grans i infants, el grup més vulnerable als efectes illa de calor, i també animals de companyia i propietaris, amb l’objectiu de millorar el seu benestar.

S'ha plantat vegetació autòctona

La plantació d’arbrat, principalment vegetació autòctona, fa que s’incrementi l’aborció de part de la radiació solar, de manera que no s’escalfi tant i es redueixi la temperatura. Lledoners, pollancres, tamarius i freixes són les espècies que ara s’han plantat i que venen a sumar-se a aquelles que es van plantar durant la Festa de l'Arbre, celebrada el passat mes de març.

Ara com ara, la Regidoria de Sostenibilitat està treballant en l’elaboració d’un Pla director del verd urbà de Torredembarra que permetrà disposar d’una radiografia del municipi i planificar actuacions de millora.