Arrenquen les obres de construcció del sender de Rosa Sensat de Roda de Berà

El projecte forma part de l'edició 0 dels Pressupostos Participatius del municipi

L'Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat recentment els treballs de formació del camí sender a la zona arbrada entre el carrer Rosa Sensat i la línia de ferrocarril Barcelona-Lleida. Aquest projecte  va ser la tercera proposta més votada a l'edició 0 dels Pressupostos Participatius del municipi, amb un total de 115 vots a favor, dels 930 totals.

Les obres, que avancen a bon ritme, preveuen una primera fase corresponent a aproximadament un terç del total del camí, el qual es finalitzarà en una altra fase que s'incorporarà als pressupostos municipals d'aquest 2019.

D'aquesta manera, aquesta primera fase, correspon al tram est, que s'inicia a la plaça Teresa de Calcuta, i arrenca des del pas de vianant existent al principi del carrer Rosa Sensat. Una primera fase que té un termini previst d'execució de tres setmanes, aproximadament, i un cost total de 30.878,80 euros.

Casa de la Vila de Roda de Berà
El projecte forma part de l'edició 0 dels Pressupostos Participatius del municipi | TarragonaDigital

Nou camí paral·lel a l'existent

Tot i que la proposta inclosa en els Pressupostos Participatius parlava d'adequar el camí existent, un traçat creat sobre el terreny natural format pel pas continu de vianants i ciclistes; els tècnics municipals han apostat per crear un sender completament nou que passi per l'interior de la zona arbrada.

Aquesta decisió apunta a una qüestió de manteniment i conservació del nou traçat, ja que en dies de pluja pel camí existent i transcorre una escorrentia d'aigua que hauria pogut ocasionar la futura degradació del nou camí.

En definitiva,  el sender serà un pas completament nou i adequat, que veurà la seva primera fase completada en un termini de tres setmanes, a l'espera de l'execució d'una nova intervenció prevista en els nous pressupostos municipals.